Aquagenik ürtiker (su alerjisi), kişinin suyun pH seviyesi haricinde suyun sıcaklığına maruz kalması, yağmur suyu, terleme ya da içme suyu gibi faktörler rahatsızlığı tetikleyebilir. Kişinin günlük yaşamını etkileyen ve görsel olarak da kabarcıklar ve döküntüler gibi cilt sorunlarıyla karşılaşmanıza neden olabilir. Peki, su alerjisi nedir? Su alerjisi belirtileri, su alerjisi nedenleri, su alerjisi teşhis ve su alerjisi tedavi yöntemleri nelerdir?
Su alerjisi ya da tıbbi adı aquagenik ürtiker olan rahatsızlık suyun ciltle temas etmesi sonucu gerçekleşir. Ciltte kaşıntı, kızarıklık, yanma ve küçük kabarcıkların oluşmasına neden olabilir. Suya karşı hassasiyeti olan bireylerin dikkat etmesi gereken bir su alerjisi rahatsızlığıdır. Su alerjisi çok az kişide görülür.
Su alerjisinin bireyin cilt yapısındaki reaksiyona göre farklılık gösterebilir. Su alerjisi rahatsızlığı ile karşı karşıya kalan kişilerde kısa sürede belirtiler ortaya çıkabilir. İşte su alerjisi belirtisi:
Su alerjisi, çok az görülen nadir bir alerjik rahatsızlıktır. Alerjik rahatsızlığın görüldüğü kişilerde ise aşırı derece rahatsızlık verebilir. Su alerjisi herkeste görülmemesine rağmen oluşmasına neden olan bazı durumlar oluşabilir. İşte su alerjisinin neden olduğu durumlar:
Cilt yüzeyinde suyun temas etmesi sonucunda oluşabilecek kızarıklık, kaşıntı ya da kabarık gibi faktörlerin ortaya çıkmasıyla kendini gösterir. Birey olarak panik yapmadan hemen en yakın cilt doktoruna giderek, cilt yüzeyinde oluşan alerjik reaksiyonun ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Cilt doktorunuzun yapacağı fiziksel muayene ve su testi ile su alerjinizin hangi boyut içerisinde olduğunu bulabilir. Çıkan sonuçlar neticesinde cilt yüzeyinize uygun olan tedavini yöntemini seçebilir.
Cilt doktorunuzun su alerjinizi tespit ettikten sonra tedavini yöntemini belirler. Su alerjisi tedavisi için cilt doktorlarının seçtiği yöntemler şunlardır: