Ferdi Tayfur’un vasiyetnamesinin açılması davasında ikinci duruşma Muğla’nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirildi. Dava sonrası Tuğçe Tayfur’dan imalı paylaşım geldi.
Davanın ikinci duruşmasına Marmaris 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki mirasçılardan bazıları ile avukatlar katıldı. Duruşmada Türk Silahlı Kuvvetleri, Darüşşafaka Cemiyeti ve LÖSEV’in avukatları da hazır bulundu.
Mahkeme başkanı dosya ile ilgili mirasçılara ve avukatlarına itirazı olup olmadığını ve dosya hakkında taleplerini sordu. Bu olanlar üzerine usta sanatçının kızı Tuğçe Tayfur’dan manidar bir paylaşım geldi.
Arka arkaya yapılan 3 dava dosyasından bir karara bağlandı ancak diğer dosyaların duruşması 28 Mayıs’a ertelendi.
Dava sonrası paylaşım yapan Tuğçe Tayfur, temmuz gibi konserlere başlayacağının sinyalini verdi. Tayfur yaptığı paylaşımda, “Marmaris’teki davadan seke seke İstanbul’daki davaya gelen Ediyle Adana barosundan seke seke İstanbul’a gelen Büdü girdikleri davadan bir haber, gelişmelerden bir haber tekrar arkalarına baka baka hop geri dönüyorlarmış. Ben mi? Haziranda doğum yapacağım Allah’ın izniyle. Temmuz gibi de başlarım inşallah konserlere. Çıkış parçamı da mutlaka ama mutlaka babamın şarkılarından birini yaparım. Kiminiz söyleyin kiminiz çalın. Olduğunuz yerde.” ifadelerini kullandı.
Vasiyetin 5 Şubat’ta açılması davasının ilk duruşmasında usta sanatçının İstanbul Fatih ilçesi ve Muğla Marmaris ilçesindeki taşınmazını Darüşşafaka Cemiyetine, Bolu Mudurnu ilçesindeki 4 taşınmazını Türk Silahlı Kuvvetlerine, Yalova’daki 8 villayı da LÖSEV’e bıraktığı ortaya çıkmıştı.
Ferdi Tayfur’un vasiyetinde Ulaş Dınız, Derin Dınız, Ferdi Taha Tayfur, Zeynep Doğrul, Can Doğrul, Nefes Lila Gözalıcı, Şirin Gözalıcı, Ferdi Tayfur Turanbayburt, Buse Turanbayburt ve Emirhan Turanbayburt’a, diğer taşınmazlarını, beste, müzik ve telifli eserlerinin haklarını da Nilüfer Turanbayburt’a bıraktığı belirtilmişti.
Ferdi Tayfur 1945 yılında Adana’nın Hürriyet Mahallesi’nde doğdu. Ferdi Tayfur’un babasının en büyük isteği Ferdi”nin iyi bir eğitim görmesi olmuştur. Ancak, babasının öldürülmesi, Ferdi”nin okul hayatının yarıda kesilmesine yol açmıştır.
Çiftlikte çalışarak ailesinin geçimine katkı sağlayan Ferdi Tayfur, daha 16 yaşındayken Şarkıcı olmak hayaliyle Adana’dan İstanbul’a gider.
1968 yılında İstanbul’a gelerek Seda Plak ile iki plaklık anlaşma yapar. Ancak bu yaptığı iki 45’lik de tutmaz. Yeniden Adana’ya döner ve çiftlikteki işlerin başına geçer. 3 yılın sonunda ‘Huzurum Kalmadı’ adlı plak da satılmaz.
Seni Dilendim, Gönül Yorgunu, Sevda Yelleri, Emmoğlu, Çeşme, Geçen Yıl, Her Saat Başında, Sanma Sana Dönerim, Merak Etme Sen, Ben de Özledim gibi albümlere imza atan sanatçı daha sonra büyük bir üne kavuşmuştur.
50 kaset ve 34’un üzerinde film yapan Tayfur, 9 kez Altın Plak Ödülü aldı.
Ferdifon Plakçılık şirketini 1982 yılında kendi adına kurdu.
2009’da inşaat sektörüne adım attı.