TV8’in sevilen yemek yarışması programı MasterChef, yemek yapmaya ilgi duyanların buluştuğu harika bir format. Birkaç sezondur üst üste yayınlanan program usta şefler, Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna’nın sunumu ile programı her yıl zirveye taşımaya devam ediyor. Yemek tutkunlarının buluştuğu formatta birbirinden lezzetli yemekler yapılıyor. Şefler yemeklerin püf noktalarını veriyor, yarışmacılarsa ellerinden gelenin en iyisini çıkarabilmek için mücadele ediyor. Programda yarışmacıların yemek yapmalarının yanı sıra, şefler de zaman zaman imza tabaklarını sunuyor. En çok merak edilen ve izlenen bölümler arasında yer alan şeflerin imza yemeklerini sizler için bir araya getirdik. İşte, Masterchef tarihine damga vuran imza tabakları…
MasterChef’in sert tavırlarıyla bilinen jürisi Mehmet Yalçınkaya’nın som yemeği imza tabağıdır. Başlangıç yemeği olan bu yemek barbun balığı ile hazırlanır. İlk olarak barbun balığının tüm kılçıkları temizlenir ve pulları tamamen alınır. Kelebek fileto olacak şekilde açıldıktan sonra hazırlanan gremolata barbun filetolarının içerisine doldurulur.Önceden ısıtılmış 100 derece fırında pişirilir. Fırça ile krem balzaik tabağa sürülür ve üzerine bir miktar toz şeker ve ceviz içi serpilir. Ardından pürüz kızartılarak servis edilir. Yiyenlerin hayran kaldığı tabak Mehmet şef imzalı unutulmaz bir yemektir.
Japon mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan Katsu Sondo, domuz eti ya da dana etiyle yapılmaktadır. Bunun yanı sıra tercihen tavuk, karides, köfte ve balık ile de yapılabilmektedir. Yanında ekmek servisi olarak japon ekmeği kullanılır. Sığır eti ile yapılıyorsa hafif tuz ve karabiber eklenir ve 2-3 dakika yağda kızartılır.
Sığır eti un, panko, karıştırılmış ekmek kırıntıları ve çırpılmış yumurta ile kaplanır. Yanında ekmek dilimlerine tereyağı sürülür ve ekmekler iyice kızartılır. Lahana mayonez salatası eklenip üstlerine et konur. Kızarmış ekmeklerde en üste yerleştirilir. Katsu sosuyla kızartılmış sığır eti ve ince dilimler yerleştirilir. Bu dilimler ekmekle kaplanır ve kenarları ikiye kesilir. Patates ve kabakları da tuz ve biberle harmanladıktan sonra una bulayıp, kızarttığınız zaman Katsu Sondo yemeği hazır demektir.
Somer Sivrioğlu Uzak Doğu mutfağına olan ilgisi ile tanınıyor. Ünlü şefin imza yemeği de Uzak Doğu mutfağında öne çıkan bir yemektir. Protein deposu olarak kabul edilen ramen yemeğinin yapılışına geçelim. Yemeğin içerisinde kullanılan bizim bildiğimiz adıyla erişteye ramen denilir. Bu yemeği yaparken ramen makarnası bulamazsanız onun yerine noodle ya da spagetti de kullanabilirsiniz. Tavuk haşlanır, haşlanırken içerisine rendelenmiş zencefil, sarımsak, tuz ve yeşil soğan eklenir.
Haşlanan tavuklar didiklenir. Tekrar tencere içerisine alınıp ramen eklenir. Ramenlerin yumuşayana kadar pişmesi gerekir. Ardından haşlanan ramenler ve tavukların üzerine haşlanmış yumurta, taze soğan ve tavuk parçaları eklenir. Birbirleriyle uyumsuz gibi dursa da bu lezzet damaklarda iz bırakan şahane bir tariftir.