Yaz aylarının da gelmesiyle sıcak ve nem yazın herkesin çilesi oluyor. Özellikle kalp ve beyin rahatsızlığı olanların daha dikkatli davranması gerekiyor. Dışarı bile çıkarken belli başlı saatler de çıkılması sizlerin sağlığı açısından daha iyi olur. Asla şapkasız dışarı çıkılmaması gereken saatleri ve daha fazlasını sizin için araştırdık. İşte detaylar…
Yaz ayları geldi bununla birlikte yurda sıcak havalar ve nemler herkesi rahatsız ediyor. Dışarı çıkmak bile bazen zor duruma gelebiliyor. Dışarıya mecbur olmadıkça çıkılmaması gerektiği uyarılar ile her yerde veriliyor. Dışarı çıkılması durumda da mümkün olduğunca güneş altında kalınmaması gerektiği, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdaların tüketilmemesi gerektiği vurgulanıyor. Dışarıda bulunanların açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmamış kumaşlardan kıyafetleri tercih etmesi gerektiği söyleniyor.
Geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapkalar giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından korunmak oldukça önemli oluyor. Güneş gözlüğü bu aylarda önemini daha fazla hatırlatıyor. Yoğun fiziksel aktiviteler sabah erken saatlerde ya da akşam saatlerinde yapılması tercih edilmeli ve günde en az sporda iken 2-4 bardak su içilmesi gerektiği söyleniyor.
Hava sıcaklarından en çok etkilenen insanların günde en az 2 ve 2,5 litre su içmeleri gerekiyor. Kahvaltı da hafif şeyler tüketilmeli, öğlen ve akşam yemeklerinde aperatif yiyecekler öneriliyor. Saat 11.00 ile 16.00 arası dışarıya çıkılmaması gerekiyor.
Yaz mevsiminde sağlık sorunları fazlası ile görülür. Çok fazla olan sıcaklıklar sağlık sorunlarını da fazlası ile etkiler. Özellikle kalp ve beyin hastalıkları olanlar bu sıcak günlerde daha fazla etkilenirler. Çünkü aşırı sıcaklar nem ile birleştiğinde çok tehlikeli bir hal alırlar.
Kalp damar ve hipertansiyon hastaları için nemli ve kavurucu sıcaklar, oldukça risk taşır. Sıcak havada damarlar genişler bu da kalbin daha fazla çalışmasını gerektirir. Kalp ve beyin hastaları ilaçlarını sıcaklıklara göre ayarlamaları gerekir.