Saçlara sinen bir koku bazen günler geçse bile unutulamayabiliyor. Kokunun doğal ve kalıcı olması bu durumun en önemli nedenlerinden biri. Saçlarınızın her telinden mis gibi koku yayılsın istiyorsan, bu bitkisel esansları mutlaka evinde bulundurmalısın. Bazı doğal yağlar var ki, saçlara güzel koku yaymakla kalmıyor, aynı zamanda kalıcığı da uzun sürüyor. Peki saçlar nasıl güzel kokar? İşte evinizde bulundurmanız gereken esanslar…
Saçların güzel kokmasını isteyenler kozmetik raflarına yönelse de yapay ve sentetik katkılı ürünlerin zamanla oluşturduğu etkiler günümüz de sağlığını önemseyenleri korkutmaya başladı. Bu nedenle doğal içeriklere de yöneliş arttı.
Evde uygulanan bakımlar, doğal yağlar çok daha ilgi çekiyor. Saç bakımında doğallık ise ön planda. Evde uygulanacak bitkisel içerikli esanslar, saçlara hem sağlık hem de hoş bir koku sağlayabilir. İşte saçlara bu bakımı ve kokuyu sağlayacak başlıca esanslar…
Konu saçların sağlıklı ve güzel kokmasıysa gül yağı fazlasıyla etkili bir bitkisel esans. Kokusunun yoğun olmasından dolayı, sadece 2 ya da 3 damlası yeterli oluyor. Kuru saçlarınıza uyguladığınız zaman, saçların nem dengesini koruyor ve saçlara hoş bir koku veriyor.
Lavanta yağı ise yatıştırıcı özelliği ile bilinir. Saçlarda ise lavanta doğrudan uygulanmıyor. Suyla karıştırdıktan sonra banyo sonrası durulama suyuna eklenip, saça uygulanıyor. Sonrasında ise saçınızda gün boyu süren mis gibi koku bırakıyor.
Yine saçların güzel kokmasını sağlayan doğal yağların başında nane ve okaliptüs yer alıyor. Sprey şişesinde yeteri kadar suyu koyup karıştırdığınızda, saçlarınıza sıkabilirsiniz. Sabah hazırlanırken ya da günün herhangi bir saatinde, saçların güzel kokması için birebir. Yaz günlerinde resmen kurtarıcınız olacak bu karışımı, saçlarınıza canlılık katmak için de kullanabilirsiniz.
Doğal olmalarıyla öne çıkan bu yağların yoğun kıvamı bulunur. Bu nedenle bitkisel esansları saçlara uygularken bazı noktalara dikkat etmekte fayda var. Esansiyel yağlar saç derisine doğrudan sıkılmamalı. Uygulama öncesi ya durulama suyuna karıştırılmalı ya da bir pamuk parçasına damlatılmalı. Ayrıca daha önce kullanmayanlar önce cilt üzerinde ufak bir deneme yapmalı. Böylece alerjik reaksiyon riskine karşı önlem alınmış olunur.