Ev hanımlarının kış mevsimi için yazdan hazırlıklara başladı. Kışın tüketmek için derin dondurucuya atılacak bakliyatlar, sebzeler, meyveler, yavaştan toparlanıyor. Derin dondurucu bölmesinde her türlü meyve ve sebzeyi saklama gibi imkan yoktur. Yiyeceklerin dondurucu içerisinde büzülme ya da vitamin değerlerini kaybetme durumu da vardır. Kış hazırlıklarına başlarken derin dondurucuya konulmaması gereken kışlıkları iyi seçmeniz gerekir. İşte derin dondurucuya konulmaması gereken ürünleri sizler için listeledik.
DERİN DONDURUCUYA KONULMAMASI GEREKEN KIŞLIKLAR
Kış mevsiminde yaz ayından hazırlanan ürünlerle sofralar güzelleştirilir. 3 aylık yaz dönemi boyunca kış hazırlıkları yapılır. Konservenin yanı sıra derin dondurucuya atılan ürünlerde bulunur. Dondurucu içerisine yiyecek eklerken dikkat edilmesi gerekenler ürünler:

- Derin dondurucu içerisinde domates püresi ya da domatesin dilimlenmiş halini koyamayız. Domatesin asidik yapısı vitamin ve mineral değerlerini kaybeder. Domates tadı bozulur.
- Yaz bademlerini dilimleyerek ya da halka halka keserek dondurucu da saklamak istenebilir. Salatalıkların hassas yapısından kaynaklı olarak derin dondurucu içerisinde saklanmaz. Salatalık çözüldüğünde çok fazla cıvıklaşmış halde olur ve tadı çok farklılaşır.

- Patates ve soğan ürünlerini hemen anında kullanmak için küp küp doğranır ya da uzun jul yen şeklinde kesilerek derin dondurucuda saklanılır. Patates ve soğanı derin dondurucuda saklamak yanlıştır. Ya kilerinizde ya da oda sıcaklığınızı muhafaza edecek evinizin en uygun köşesinde saklanabilir. (Balkon gibi.)

- Çilek derin dondurucuda saklanabilen bir meyvedir. Çilek uzun süre derin dondurucuda sakladığınızda meyvenin nem dengesi bozulur ve görünümünü mahveder.
- Kavun, derin dondurucuda saklanması en uygun olmayan meyvedir. Sulu özelliği yapısından derin dondurucuda bekletip bir süre sonra çıkarıp yediğinizde kavunun eridiğini ve tadının tamamen yok olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

KAVANOZDA SAKLAMANIZ GEREKEN KIŞLIKLAR
Kış hazırlıkları için yaptığınız her şeyi derin dondurucuya koymanıza gerek yoktur. Şoklu konserve tekniğini kullanarak birçok ürününüzü kavanozlayarak kışın tüketebilirsiniz. Kavanozlarda saklayacağınız ürünlerin kapaklarına özen göstermelisiniz. Kavanoz kapaklarını yeniledikten sonra kışlık hazırlıklarınıza başlayabilirsiniz. İşte kavanozda saklayabileceğiniz kışlıklar:

- Meyveleri küp küp doğrayarak kavanozun içerisine koyup içerisine su ve şekeri ekleyerek, konserve yapabilirsiniz. Ya da meyveleri pişirerek suyunu çıkarabilir, cam kavanozlara koyarak, kışın meyve suyu olarak hafif sulandırarak kullanabilirsiniz.
- Bezelye ve barbunyalarınızı ön aşamada hafif haşlayarak, suyu ile birlikte kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve kışın yemeye hazır.
- Domateslerinizi sos yaparak ya da püre kıvamına getirerek sıcakken kavanozlara koyup sarın ve gölgelik bir alanda bekletip birkaç gün sonra kilerinize kaldırabilirsiniz.
- Meyvelerinizi iyicene güneşte kurutup kavanozlayarak, kaldırabilir kışın keklerde ya da komposlularda tüketebilirsiniz.
- Bamya ve taze fasulyeleri domates sosuyla hafif pişirerek kavanozlayabilirsiniz.
- Zeytinyağlı yapraklarınızı sıcak suda biraz beklettikten sonra sularını sıkıp kavanozların içerisine yerleştirip biraz kaya tuzu dökerek kapağını kapatın. Kış ayına salamura yapraklarınızı hazır hale getirebilirsiniz.