Yeni doğan bebeklerin ilk 3 ayı oldukça sıkıntılı geçebilir. Vücut fonksiyonları gelişim gösterirken, anne sütünden gelen besin vitaminleri ve minarelleri bazen gaz sancısının oluşmasına neden olabilir. Anne adayının yediği besinler sütüne karıştığından ötürü bebekte gaz sorunlarının oluşmasına sebebiyet oluşturabilir. Çocuk doktorunuzun önereceği beslenme düzenleriyle gaz sancısını azaltabilirsiniz. Gece veya gündün beklenmedik bir şekilde gaz sancılarının önüne geçebilmek içinde eski zamanlardan günümüze kadar ulaşan yöntemlerde bulunur. İşte atalarımızdan günümüze ulaşan bebeklerdeki gaz sorununa çözüm…
Bebeklerin sindirim sistemi doğduktan sonraki ilk 3 ayda gelişim aşamasında olduğundan dolayı gaz problemleriyle sık sık karşılaşılabilir. Yeni anne adayları bebeklerini emzirdiği sırada bebeğin yanlış tutma pozisyonundan kaynaklı olarak da gaz problemleri yaşanabilir. Aynı zamanda anne adayların beslenme düzenleri de bu durumu tetikleyebilir.
Bebeklerde gaz oluşumunun önüne geçebilmek için karın masajı yöntemini uygulayabilirsiniz. Saat yönünde avuç içinizi bebeğinizin karnınızın üzerine koyarak yumuşak dairesel hareketlerle karnına masaj yapabilirsiniz. Kasılmalarında azalma olacağı için gazın atılmasını sağlar.
Diğer yöntem Ilık bir havlu ile sıcak kompres yapılarak, bebeği rahatlatabilir ve gaz çıkarması sağlanabilir. Etkili yöntemlerden biri de bebeğinize yapacağınız bacak masajı hareketleridir. Bebeğinizin bacaklarını hafif bir şekilde karnına doğru çekip bırakarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Ebeveynler bebekleri gaz sorunu yaşarken ne yapacaklarını bazen şaşırabilir ya da telaşlanabilir. Bebeğinizin rahatlığını sağlayabilmek için sizin de sakin bir şekilde hareket etmeniz gerekir. Anneannelerden ya da babaannelerden günümüze kadar gelen rezene ve anason kullanımı bebek gazı çıkarmada etkili olan iki doğal üründür.
Rezene çayı ve Anason çayı direk olarak bebeğe verilmez. Anne adayı rezene çayını kendisi tüketerek, bebeğinin gaz sorununu çözebilir. Emziren annenin içtiği rezene çayı, anne sütü ile bebeğe geçer ve bebeğin sindirimi rahatlar.