Bahar aylarının gelmesiyle birlikte doğada hareketlenmeler başladı. Çiçeklerinin tomurcuklanması sebebiyle polenlerde de artışlar görülür. Açık havada birçok kişi polenlere maruz kalır. Alerjik reaksiyonu yüksek olan kişiler polenlerden aniden etkilenebilir. Gözlerinde sulanma gibi belirtiler görülür. Peki, Göz nezlesinin belirtileri nelerdir? Göz nezlesi kaç günde geçer? Göz nezlesinden korunmanın yolları nelerdir?
Gözün iç kısmındaki şeffaf zar olan konjonktivanın ittihaplanması sonucunda alerjik reaksiyon gösterir.
Gözünün konjonktivasının iltihaplanması sonucunda sulanma ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar göz nezlesinin nedenlerindendir. Göz nezlesinin tedavisinde göz doktorunuzun önereceği göz damlaları ile bu süreci rahatlıkla atlatabilirsiniz.
Göz nezlesinin oluşmasını engellemek için dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bunlar:
Bahar nezlesi olarak nitelendirilen göz nezlesi, doğru bakım ve tedavi yöntemi ile kısa sürede etkisini kaybeder. Basit bir göz nezlesine yakalandıysanız, birkaç gün içerisinde etkisini yitirir. Göz nezlesi uzun sürdüyse göz doktorunuza gitmeniz gerekir. Göz doktorunuzun vereceği merhem, damla, solüsyon veya krem ile 7 ya da 10 gün içerisinde göz nezlesi düzelmeye başlar.
Göz nezlesi olduysanız evde uygulayacağınız basit yöntemlerle de tedavi edebilirsiniz. Göz hassas bir yapı olduğundan aşağıdaki sıralanacak olan göz nezlesi tedavi yöntemlerini uygulamadan önce doktorunuza danışmakta fayda var. İşte doğal yöntemlerle göz nezlesine iyi gelecek yöntemler: