Türk caz müziğinin efsane isimlerinden ünlü şarkıcı ve sinema oyuncusu Rüçhan Çamay 94 yaşında hayata veda etti. Acı haberi kendisi gibi sanat camiasında yer alan kızı Melike Demirağ, sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: “Annem annem, hayat arkadaşım, yoldaşım… Sensiz zor gelecek.” Rüçhan Çamay’ın neden öldüğü merak edildi. Rüçhan Çamay neden öldü? Rüçhan Çamay’ın hafızalardan silinmeyen şarkıları neler? Detaylar haberimizde.
‘Para Para Para!’, ‘Gönlüm Çok Zengin’, ‘Lili Loy’, ‘Ne Haber’ gibi şarkılar ile bir döneme damga vuran Rüçhan Çamay 94 yaşında hayata veda etti. Rüçhan Çamay’ın neden öldüğü araştırılmaya başlandı. Rüçhan Çamay’ın kesin ölüm nedeni bilinmemekle birlikte, yaşlılığa bağlı doğal sebeplerin ölümüne yol açtığı düşünülüyor.
Rüçhan Çamay’ın dillere pelesenk olmuş, hafızalardan silinmeyen en popüler şarkıları şöyle:
Ne Haber
Para Parra Parrra
Gönlüm Çok Zengin
Lili Loy
Sorma Gitsin
İncinen Hatıralar
Rüçhan Çamay Türk şarkıcı ve sinema oyuncusudur. 30 Mayıs 1931 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Annesi Mebrure Hanım ise babası Asım Bey’dir. Anne ve babası Rüçhan Çamay 1 yaşındayken boşandı. Çamay, çocukluğunun bir kısmını İstanbul’da geçirdikten sonra Ankara’da annesinin yanında büyütüdü. Rüçhan Çamay’ın annesi Mebrure Hasekin, Ankara Radyosu’nda Türkiye’nin ilk kadın spikerlerinden biriydi.
Maarif kolejini yatılı olarak bitirdi.Müzik öğretmeni Celal İnce tarafından müzik yeteneği keşfedilip bu alana yönlendirildi.
Henüz 12 yaşında konservatuvar döneminde Ankara Radyosu Çocuk Kulübü’nde Nedim Otyam’ın yönetimindeki çocuk korosunda yer aldı.
Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Piyano ve Şan Bölümlerinde eğitim aldı. Caz müziği ile tanışması öğrencilik yıllarıyla beraber gerçekleşti ve Ankara Radyosu’nda caz söyledi.
Rüçhan Çamay bir dönem Yeşilçam’da da bazı filmlerde rol almıştı.
1964 – Aşk ve Kin (Nikâh Şahidi)
1962 – Zorla Evlendik
1950 – İstanbul Geceleri
1947 – Yuvamı Yıkamazsın