Sosyal medyayı alt üst eden meşhur Bulut Ekmek tarifi! Puf puf yumuşacık

Ekmek severler buraya Bulut ekmek tarifi sayesinde lezzete doyacaksınız. Puf puf yumuşacık olan bulut ekmek kahvaltı sofralarınızı süsleyecek. İşte bulut ekmek tarifi...

Adsiz tasarim 59 1

Sosyal medyada trend olan birçok haber artık mutfaklarımızda da yer alıyor. Bunlardan biri de bulut ekmek tarifidir.  Bulut ekmek içi yumuşacık kabaran en lezzetli ekmekler arasına girdi. Özellikle ekmek severlerin ilgisini çeken bulut ekmek, tarifinin en kolay versiyonunu sizler için derledik. Şeker oranını yüksek tutarak adeta hem ekmek hem de kek niyetiyle tüketebilirsiniz.

BULUT EKMEK YAPIMI

Malzemeler

4 yumurtanın beyazı

2 buçuk yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

Adsiz tasarim 60 1


Yapılışı

Ekmeğin yumuşak kıvamını sağlayan mısır nişastasıdır. Mısır Nişastası sayesinde ekmek hem hafif hem lezzetli olur.

Yumurtanın beyaz kısımlarını bir kaba koyun blendır yardımıyla iyice çırpın.

Akabinde içinde şekeri ilave ederek karıştırın.

Bu sırada yavaş yavaş mısır nişastasını ekleyin. Karıştırma işlemine devam ederken bir fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.

Kaçık yardımıyla hamurdan bir parça alıp tepsiye koyun.

180 derecede ısıtılmış fırına koyup ortalama 25 dakika bekleyin pişen hamuru alıp servis edin.

Adsiz tasarim 61 1


MISIR NİŞASTASININ FAYDALARI

Saf bir gıda olan mısır nişastası kilo aldırmaz. Özellikle ekmek ve kek türünü sevip kilo almak istemeyenler için muhteşem bir alternatif. Mısır nişastasının doğal olarak glutensiz olması, buğday nişastası ise buğdaydan yapıldığı için eser miktarda gluten içermesidir. Bu yüzden mısır nişastası kilo aldırmaz.

Bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını destekler.

İçeriğinde protein yüksekken yağ oldukça azdır. Lif içerdiğinden sindirim sisteminin kolayca işlevselliğine devam etmesini sağlar.

Vücudun enerji seviyesini artırır. Mısır nişastasıyla çorba, ekmek ve kek gibi alanlarda kullanılır.

Adsiz tasarim 62 1


Pişirmesi daha hızlı olan mısır nişastası alerjen olarak da düşük kalır. Yani vücuda alerjen etki sağlamaz. Herkes rahatlıkla tüketebilir.

İlk kez 19. yüzyılda keşfedilen mısır nişastası Amerika kültüründe oldukça popülerken birden bu popüleritesi diğer ülkelere yayılıyor.

Çin, Japon ve Meksika mutfağı dahil olmak üzere çeşitli mutfaklarda kullanılır. Özellikle sosları koyulaştırmak ve sotelerde proteinleri kaplamak için kullanıldığı Asya mutfağında popülerdir.

Pürüzsüz bir doku sağlayan mısır nişastasını uzmanlarda tavsiye eder.7

Anadolu kültüründe özellikle bulamaçlarda tercih edilir.