Tgrt Haber

Mecburi istikamet

20 Nisan 2024 10:30 | Güncelleme :20 Nisan 2024 17:12

Dünyaca ünlü A kalite hoca dediğimiz, geldiğinde takıma mutlak pozitif katkı sağlayacağına inandığımız Portekizli Teknik Adam Fernando Santos ile Samsunspor maçı sonrası beklenen an geldi ve yollar ayrıldı. Aslında daha önceden bu birlikteliğin yürümeyeceği, Beşiktaş ruhu ile dokusunun uyuşmadığı çok belliydi. Hocayı ne taraftar ne de oyuncular benimseyebildi. Bir türlü takımı toparlayamadı hatta daha da geriye götürdü. Ona da tazminatını alıp, gitmek düştü.
 
Sezon sonuna kadar Serdar Topraktepe kararı çıktı. Serdar Topraktepe’nin bu sezon 3 maçlık Beşiktaş macerası vardı. Bu süreçte korkmadan Semih Kılıçsoy’a şans vermişti, 2 galibiyet çıkartmayı başarmıştı. Şimdi omzuna çok daha ağır bir yük yüklendi. Hem çökmüş takımı ayağa kaldıracak, hem de mecbur olduğumuz Türkiye Kupası’nı kazandıracak!
 
Peki Serdar Hoca bunu başarabilir mi ve nasıl? Her şeyden önce Serdar Hoca gençlere önem veren ve Santos’un aksine oyuncuları kendi mevkisinde oynatan bir hoca. Takıma gerekli özgüveni aşıladığı takdirde, her ne kadar kadro kalitemiz tartışılsa bile Mert Günok, Semih Kılıçsoy, Milot Rashica, Muci, Al Musrati, Gedson Fernandes gibi kaliteli oyunculara sahip Beşiktaş’ın, yarı finalde Ankaragücü’nü elemesi çok zor olmasa gerek. Yeter ki Beşiktaş ruhu geri gelsin.
 
Ayrıca Beşiktaş yönetimi, sezon sonu için yoğun bir şekilde önümüzdeki sezonun teknik adamını ve gelecek gidecek oyuncuları, transferleri için yoğun mesai harcıyorlar. Burada en önemli unsur elbette transferler kadar teknik adam seçimi olacaktır. Önümüzdeki sene seçimin olduğunu da göz önünde bulunduracak olursak, esas soru kısa vadede başarılı olacak kişi yerli teknik adam mı, yoksa yabancı mı? 
 
Beşiktaş’ı son zamanlarda çalıştıran yabancı teknik adamlar bariz şekilde başarısız oldular. Elbette tercih edilen isimler bu yönde çok önemli. Farke boşta iken 500 bin euro daha az maaş alıyor diye Valerian Ismael tercihi,  sezon ortasında birçok kişiye tekliften sonra belki de 4. veya 5. tercih olan uzun süredir kulüp takımı çalıştırmamış ama özgeçmişi güçlü olan Fernando Santos tercihleri başarısızlıkta etkili oldu . Bu koşullarda yeniden yabancı teknik adam tercihi olursa bu ismin mutlak herkes tarafında saygı duyulan bir isim olması gerekir. Aksi durumda 3 yıldır sezon başı havlu atan Beşiktaş, seneye de başarısız olursa seçimleri de direkt etkiler. Sanırım Sayın Başkan Hasan Arat bu durumun farkında ve vereceği karar çok kritik.
 
Beşiktaş’ın bu koşullarla önümüzdeki sezon Avrupa’da yer alması için her kapı Türkiye Kupası’na çıkıyor. Tüm camia şu anda buna konsantre olmuş durumda. Bu güç ve kudret Beşiktaş’ta mevcut.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kartal21 Nisan 2024 14:05

Beşiktaş

Zeyrek20 Nisan 2024 21:38

Ağzını sağlık

Mustafa dağcıoğlu 20 Nisan 2024 21:37

Ellerine ve aklına saglik

Arda 20 Nisan 2024 13:45

Kral Bülent uslu

Emrah 20 Nisan 2024 13:35

Büyük Beşiktaş Ailesi seninle

Tayfursiball 20 Nisan 2024 13:32

Bülent USLU Alemin gözü yaşlı senin gibi adamları yok . Başım gözüm üstüne. Diyarbakır dan selamlar

Osman Özen 20 Nisan 2024 13:19

Tebrikler böyle devam inşallah, senin gibi güzel yürekli insanlara Beşiktaşın ihtiyacı var

Ali karabulut 20 Nisan 2024 13:19

Her zaman oldugu gibi supersin ve iyiki senin gibi safkan Bjk lilar var

Hellion 20 Nisan 2024 13:15

Kalemine yüreğine sağlık abim

Mehmet 20 Nisan 2024 13:13

Bülent Abi Teşekkürler Eline Emeğine Yüreğine Sağlık

Bülent Uslu - Son Yazıları
Ya hep ya hiç!
2 Mayıs 2024
Santos Köyüne!
5 Nisan 2024