Tgrt Haber

Ya hep ya hiç!

2 Mayıs 2024 14:27 | Güncelleme :2 Mayıs 2024 14:46

Fenerbahçe ve Galatasaray ile evimizde ve deplasmanda oynadığımız 4 maçta, 4 farklı teknik adamla sahaya çıktık ve maalesef 4 mağlubiyet aldık. Şu istatistik bile, nasıl rezil bir sezon geçirdiğimizin kısa özeti gibi. Yolda, sokakta, alışveriş merkezinde karşılaştığımız Beşiktaşlı taraftarın sorduğu tek bir soru var: Ne olacak halimiz!

Bir an önce bitsin dediğimiz sezonda liderle aramızdaki puan farkı olsun; sahada ruhsuz, isteksiz, çürümüş oyuncu topluluğu olsun; derbilerin tamamını kaybetmemiz olsun, bu kadar da kötü bir sezon Allah bir daha Beşiktaş'ımıza nasip etmesin.

Tüm bu yaşanan rezaleti bir nebze de olsa hafifletecek bir unsur var. Tabii ki Türkiye Kupası! Bu kupayı alırsak hem sezonu kupa ile kapatmış olacağız hem de önümüzdeki sezonun Avrupa biletini direkt cebimize koyacağız. Türkiye Kupası şampiyonu UEFA'da play-off oynayacak. Geçerse, gruplara kalır, elenirse UEFA Konferans Ligi gruplarından devam eder. Yani kupayı alırsak, her türlü Avrupa'da yol alacağız demektir.

Türkiye Kupası'nı almak sadece Avrupa biletini almak değil, bu kadar kötü geçen sezonu önemli bir kupayla kapatmak, Süper Kupa finali oynamaya hak kazanmak, transferlerin gelmesinde Avrupa bileti olduğu için elimizin biraz daha rahatlaması demek ve elbette para demek.

Fenerbahçe derbisine çok kötü başladık. İsmail Yüksek'in sakatlanması ile tam, tüm ipleri elimize alacakken Al Musrati'nin amatörce yaptığı faul nedeniyle aldığı kırmızı, belki de olası Kadıköy zaferimizin önüne geçmiş oldu. Bu hatayı bir daha yapmamalıyız.

Kupadaki ilk maçı yine çok çok kötü oynadığımızı (bunda da Umut Meraş'ın ilk yarıda olağanüstü kötü performansının da katkısını unutmamalıyız), 90 dakikayı gol yemeden beraberlikle tamamlamayarak maçı ucuz atlattığımızı da kabul etmeliyiz. Kupanın ikinci bacağı evimizde olacak ve finale kalacağız inşallah.

İşte dananın kuyruğunun kopacağı maç, o maç olacak. O maça; kırmızı kartı nedeniyle kendini affettirmek isteyen Al Musrati, sakatlıktan yeni çıkan Semih Kılıçsoy, Rashicha, Gedson Fernandes, Muçi'yi gibi önemli oyuncularımızı çok iyi hazırlamamız gerekiyor. O maçta belki de Beşiktaş kariyerinin son maçına çıkacak olacak Ghezzal, Cenk Tosun gibi önemli oyuncularımızdan da son bir güzellik bekleyeceğiz.

Ankaragücü'nü evimizde Allah'ın izniyle eledikten sonra, finalde ister Fatih Karagümrük, isterse de Trabzonspor gelsin o maçın önemini bilen bir takım ile sahada olacağız. Sahaya her şeylerini koyacaklar ve inşallah kupayı alacağız. Ya hep ya hiç maçı olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Besim Karaca16 Mayıs 2024 10:19

İnşallah.

Bülent Uslu - Son Yazıları
Mazeret yok
16 Mayıs 2024
Mecburi istikamet
20 Nisan 2024
Santos Köyüne!
5 Nisan 2024