Tgrt Haber
 - DSÖ M çiçeği virüsünün alarmını verdi
24 Temmuz 2024 - 14:11

DSÖ M çiçeği virüsünün alarmını verdi: Ülkede 450 kişi hayatını kaybetti! Uyuz, egzama ve su çiçeği ile karıştırılıyor

Dünya Sağlık örgütü bu kez M çiçeği virüsü alarmını verdi. 450 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği virüsü konusunda uyaran DSÖ, virüsün uyuz, egzama ve su çiçeği ile karıştırıldığını belirtti. Uluslararası seyahat edenleri de M çiçeğinin bulaşması konusunda uyardı.
 - Sağlık alanında bir ilke imza atıldı
24 Temmuz 2024 - 12:07

İngiltere sağlık alanında şaşırtan bir ilke imza attı! Zayıflama ilaçlarını kalp hastalarına da önerdi

İngiltere, zayıflama üzerine geliştirdikleri bir ilacın, kalp hastalarının tedavisinde de kullanılabileceği yönünde bir belge yayımladı. Buluş, tıp dünyası için bir ilk anlamı taşısa da 'kalp hastaları için zayıflama ilacı önerisi' bilim dünyasını ikiye böldü.
 - Amerikalı bilim insanları peşine düştü
23 Temmuz 2024 - 12:53

Amerikalı bilim insanları karpuz çekirdeğinin peşine düştü! Antidepresan ilaç çıktı

ABD'li bilim insanları Türkiye'de Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da en çok tüketilen karpuz çekirdeğinin peşine düştü. Karpuz çekirdeğinin antidepresan ilaç yerine geçtiğini belirten bilim insanları araştırmalarını detaylandırdı. Karpuz çekirdeklerini çöpe atanları pişman eden araştırma sonuçları bilim dergisinde yayınlandı.
Sağlık - Sağlık
23 Temmuz 2024 - 12:49

Uzmanlar uyardı, başucumuzdaki tehlike! Yastık kılıfları klozetten daha fazla bakteri barındırıyor

Türkiye'de etkili olan sıcak havalar uyku kalitesini etkilerken, uzmanlardan kritik uyarı geldi. Hijyenik bir ortamda uyunması gerektiğini söyleyen uzmanlar, yaz aylarında terlemeyle birlikte yastık kılıflarının saçtığı sağlık sorunlarına değindi. Yastık kılıflarının klozetten bile daha fazla bakteri barındırabildiği ortaya çıktı.
Sağlık - Sağlık
22 Temmuz 2024 - 13:33

Denize girecekler dikkat! Uzman isim 'kalıcı felce neden olabilir' diyerek vatandaşları uyardı

Kavurucu yaz aylarında vatandaşlar sıcaktan bunalıp fırsat buldukça kendilerini serin sulara atıyorlar. Ancak uzman isim bir konuda önemli bir uyarıda bulundu. Tıp Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Aycan, suya yanlış atlamanın ölümle sonuçlanabileceğini söyledi. Özellikle balıklama atlama konusuna dikkat çekti. İşte detaylar...
 - Yazın yeni kabusu: Mide gribi
22 Temmuz 2024 - 11:08

Yazın yeni kabusu: Mide gribi! El temasıyla bulaşıyor, belirtilerine dikkat

Hastanelerin acil servisleri son günlerde mide gribi vakalarıyla meşgul. Bulaştığı kişinin sindirim sistemini tahrip eden viral hastalığın belirtileri de herkeste aynı şekilde gözlemleniyor. İşte hijyenik olmayan yiyecekler ve havuzlardan bulaşan mide gribi belirtileri...
Sağlık - Sağlık
20 Temmuz 2024 - 13:31

Bu besinler ömrü uzatıyor! Japonların uzun yaşam sırrı ortaya çıktı

Düzenli ve sağlıklı bir hayat için vücut metabolizması çok önemli rol oynuyor. Özellikle uzun yıllar yaşayan Japonların sofralarından asla eksik etmediği besinleri bilim insanları açıkladı. İşte, merak edilen tüm detaylar..
 - Bu içecek vücut ısısını düşürüyor
20 Temmuz 2024 - 13:22

Sıcak havalarda bayılmak istemeyenlere koruk suyu! Vücut ısısını eksilere düşürüyor

Ege ve Marmara'da yayın olan koruk üzümün olgunlaşmamış halidir. Uzmanlar artan sıcak havalara dikkat çekerek uyardı. Yüksek nemden etkilenmek istemeyenlere uzmanlar, vücut ısısını eksilere düşüren koru suyunu tavsiye etti.
Sağlık - Sağlık
19 Temmuz 2024 - 14:38

Kanser hastalığının şifası besin! 8 bin liradan satılan satılıyor: Yurt dışından talep yağıyor

Batman'ın Sason ilçesinde üretilen bir besin tam bir şifa deposu... Kanser olmak üzere birçok hastalığa iyi gelen bal, 8 bin liradan alıcı buluyor. Ormanlık alanda ağaç kavuklarında doğal yöntemle üretilen bal, 'her derde şifa' olarak anılıyor. Yurt dışından bile sipariş yağıyor.
Sağlık - Sağlık
19 Temmuz 2024 - 13:26

Uzmanlar uyarıyor! Sahte güneş kremine dikkat

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üstünde seyretmesi güneş kremine talebi de artırdı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, sahte güneş kremlerinin cilt sağlığı için büyük tehlike oluşturduğunu belirterek, güneş kremlerini eczanelerden almaları konusunda vatandaşları uyardı.
Sağlık - Sağlık
19 Temmuz 2024 - 10:49

Güneş kremi sürmeden önce bir daha düşünün! Uzmanlar 6 aydan öncesi için uyardı

Güneş koruyucular özellikle yaz aylarında pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer alsa da çoğu kişi doğru tercih yapmakta zorlanıyor. Pahalı güneş kremlerinin çok iyi olduğunu düşünenler için İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Asude Kara Polat, bunun bir kriter olamayacağını açıkladı. Polat, 6 aydan küçük çocuklara kesinlikle güneş koruyucu sürülmemesi gerektiğini ifade etti.
 - Tekrarlayan sivilcelere dikkat
19 Temmuz 2024 - 08:42

Japon bilim insanlarından sıcaklık uyarısı: Koltuk altında tekrarlayan sivilceleri hafife almayın!

Japon bilim insanlarının en ilginç araştırması sıcak havaların artışıyla görülen koltuk altı sivilceleri hakkında oldu. Sıcaklıkta artan koltuk altı sivilcelerinin daha sonra tekrarlanmasının altında yatan nedenler ortaya çıktı. Japon bilim uzmanları "koltuk altı sivilcelerini hafife almayın" dedi.
 - Türkiye'deki aciller alarm seviyesinde
18 Temmuz 2024 - 17:32

Covid-19 vaka sayısında endişe verici artış! Türkiye'deki aciller alarm seviyesinde

Son günlerde her 3 kişiden 2'sinde görülen boğaz, eklem ağrılarıyla beraber artan yüksek ateş şikayetleri akıllara Covid-19 vakalarını getirdi. Uzmanlar 3 yıl pandemiye neden olan Covid-19'un yeniden görüldüğünü belirtti. Ayrıca gündemde olan koronavirüs mutasyonu olan FLiRT virüsü hakkında merak edilenlerde uzmanlar tarafından açıklandı.
Sağlık - Sağlık
18 Temmuz 2024 - 10:00

Yaşlanmak tarihe karışabilir! Bilim insanlarından çığır açacak araştırma

Bilim insanları tarafından geliştirilen bir ilaç, büyük heyecana neden oldu. Uzmanlar üretilen ilaçla laboratuvar farelerinin ömrünün uzatılabildiği, aynı ilacın insanların yaşlanmasını da yavaşlatabileceği belirtildi.
 - Aile hekimliklerine yeni düzenleme geliyor
17 Temmuz 2024 - 17:53

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, aile hekimleriyle ilgili yeni düzenlemeler yaptıklarını açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TBMM Komisyonu'nda sağlık hizmetlerinde yaptıkları yeni çalışmaları yakında duyuracaklarını açıkladı.
 - Benzeri görülmemiş salgın
17 Temmuz 2024 - 10:09

Kuş gribi virüsü 16 ülkede görüldü! Avrupa'ya seyahat edecekler dikkat: Benzeri görülmemiş salgın adım adım yaklaşıyor

Önce ineklerde sonra da sütte tespit edilen kuş gribi tam 16 ülkede insanlarda da görüldü. Uzmanlar, ciddi belirtilerle seyreden kuş gribinin benzeri görülmemiş bir salgına neden olacağını belirtti.
Sağlık - Sağlık
16 Temmuz 2024 - 09:27

Bilim insanları uyarıyor! İşte sağlığı tehdit eden 10 alışkanlık

Bilim insanları tarafından yapılan son araştırma, gündelik yaşamımızda sıklıkla yaptığımız rutin alışkanlıkların insan sağlığına olumsuz etkilerini ortaya koydu. Uzmanlar, özellikle kilo aldıran, uyku düzenini bozan ve kişinin enerjisini düşüren 10 rutini ortaya çıkardı. İşte o alışkanlıklar...
 - Ölümle burun buruna getiriyor
16 Temmuz 2024 - 09:26

Avrupalı bilim insanları zayıflama ve kan şekeri ilacı kullananları uyardı! Ölümle burun buruna getiriyor

Avrupalı bilim insanları zayıflama ve kan şekeri hapları olan GLP-1 hakkında uyarıda bulundu. GLP-1 ilaçlarının içerisindeki etken maddenin kişilerin hayati tehlikesini katbekat artırdığı tespit edildi.
Sağlık - Sağlık
13 Temmuz 2024 - 15:17

Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor! Tanesi 15 liradan satışa çıkarıldı

Adana'nın sıcağından bunalan vatandaşlar tanesi 15 liradan satılan buz gibi dikenli incirle serinliyor. Birçok şeye faydası olduğu bilinen dikenli incirin en büyük faydası bağırsakları çalıştırmasıdır. İşte detaylar...
Sağlık - Sağlık
13 Temmuz 2024 - 15:01

ABD'li dermatolog Dr. Charles Puza'dan yıpranmış saçlara altın tavsiyesi! Halat kadar sağlam oluyor

Genetik faktörler ya da dış etkenler saç sağlığını doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Özellikle kadınlar sağlıklı saçlara sahip olmanın yollarını arıyor. ABD'li dermatolog Dr. Charles Puza sağlıklı saçlara sahip olmanın 3 altın kuralını açıkladı. İşte detaylar...
Sona Git