Tgrt Haber
Sağlık - Sağlık
24 Haziran 2024 - 10:03

Sıcak havadan bunalanlar dikkat! Soğuk duş kalbe zarar

Hava sıcaklıklarının rekor düzeyde seyretmesi vatandaşları bunaltıyor. Çareyi sık sık soğuk duş almakta arayanlar için uzmanlardan uyarı geldi. Prof. Dr. Servet Altay, sıcak havalarda serinlemek için tercih edilen soğuk duşun kalp sağlığını olumsuz etkileyebildiğini belirtti.
Sağlık - Sağlık
22 Haziran 2024 - 14:29

Çığır açan tedavi! Artık Samsun'da da yapılıyor

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden, Amerika'da sağlık otoriteleri tarafından ‘çığır açan tedaviler' olarak onay alan yeni tedavi imkanlarının 'şiddetli alerjik egzaması' olan hastalar için çok başarılı sonuçlar verdiğini ve uygun hastalara Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) uygulandığını açıkladı.
Sağlık - Sağlık
22 Haziran 2024 - 13:11

Ünlü peynir markasından skandal: Kısırlığa neden olduğu gerekçesiyle marketlerden kaldırıldı

Dünyanın birçok bölgesinde satışı yapılan Villa Gusto markalı 125 gramlık mozzarella peynirlerinde mikroplastik tespit edilmesi üzerine ürünlerin toplatılması kararı alındı. Kısırlık ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilme tehlikesi taşıyan mikroplastikler, tüketiciler arasında büyük endişeye yol açtı.
 - Sabunu ise gençleştiriyor
22 Haziran 2024 - 12:32

Baş ağrısını alıp götüren akzambak kolonyası! Sabunu ise gençleştiriyor

Yol kenarında güzel kokusuyla kendine çeken akzambak kolonyasıyla baş ağrısını engelliyor. Sabunuyla ise cilt bariyerini gençleştiriyor. Faydaları saymakla bitmeyen akzambak çiçeği Fransa'dan bile talep görüyor.
 - Güneş kremlerinde bulunuyor!
22 Haziran 2024 - 12:03

Güneş kremlerinde bulunuyor! Titanyum dioksit maddesi gıda ürünlerinde de tespit edildi

Güneş kremlerinde cilt bariyerini korumak için eklenen Titanyum dioksit maddesi, hazır paket gıda ürünlerinde bulundu. Kimyasal içerikli bu madde bağırsak florasının sayısını azaltarak hücrelerin dokusal yapısını bozar.
Sağlık - Sağlık
21 Haziran 2024 - 04:09

Spina bifidalı bebek anne karnında ameliyat edildi! Folik asit kullanmayanlarda görülebiliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, anne karnında ilk kez yapılan spina bfida ameliyatını duyurdu. Genellikle folik asit kullanılmamasına bağlı olarak gelişen hastalığa karşı erken müdahale umut doğurdu.
Sağlık - Sağlık
20 Haziran 2024 - 11:30

Uzman isim uyardı: Klimaya karşı uyumanın bedeli ağır olabilir

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi vatandaşları bunaltıyor. Bu dönemlerde özellikle klima kullanımı artış gösteriyor. Ancak uzmanlar uyarıyor! Prof. Dr. Levent Öztürk, klimayı açık bırakarak uyumanın çeşitli sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtti.
 - Diyet yapanlar dikkat!
20 Haziran 2024 - 11:18

Diyet yapanlar dikkat! Limon ve detoks sularını boşuna içiyormuşuz

Çoğu kadının fazla kilolarından kurtulmak için uzun yıllardır kullandığı bir yöntem olan limon ve detoks sularıyla ilgili tez çürütüldü. Prof. Dr. Emel Alphan, bu tip tavsiyelerin gerçekçi olmadığını, limon yiyerek ya da limon suyu içerek kilo kaybedilmeyeceğini söyledi. İşte detaylar...
 - Çok bulaşıcı ve hızla yayılıyor!
19 Haziran 2024 - 21:54

Koronavirüsün torunu KP.3’e dikkat: Çok bulaşıcı ve hızla yayılıyor!

Koronavirüsün yeni bir varyantı daha ortaya çıktı. KP.3 varyantı, ABD'de vaka sayılarını ve acil servis yatışlarını hızla yükseltiyor. Uzmanlar, virüsün son derece bulaşıcı olduğunu ve tipik COVID-19 semptomlarına yol açtığını belirtiyor...
 - 42 hastada yüzde 100 işe yaradı
17 Haziran 2024 - 16:03

Kanser tedavisinde yeni ilaç heyecanlandırdı! 42 hastada yüzde 100 işe yaradı

Kanser tedavisinde etkili olacak yeni ilaç için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi (MSK) GSK işbirliği ile yürütülen çalışma olumlu sonuç verdi. 42 hasta üzerinde test edilen kanser ilacı yüzde yüz etki gösterdi.
 - Toros dağlarının şifa kaynağı
17 Haziran 2024 - 12:43

Anne sütünü 10 kat değerli yapan pekmezi köylüler yapıyor! Toros dağlarının şifa kaynağı 200 liraya satılıyor

Her derde deva andız Antalya köylülerinin elinde pekmeze dönüyor. Yeni doğum yapan kadınların anne sütünü 10 kat değerli yapan pekmez Toros dağlarından toplanıyor. Şifa kaynağı olan pekmez 200 liradan satılıyor.
 - Vaka sayısı rekor seviyede
17 Haziran 2024 - 07:01

Japonya'da 'et yiyen' bakteri alarmı! Vaka sayısı rekor seviyede

Japonya'da, "et yiyen" bakterinin yol açtığı, "potansiyel ölümcül" kabul edilen streptokokal toksik şok sendromu (STSS) vaka sayısının şimdiye kadarki en yüksek seviyeye çıktığı belirtildi.
 - Bakan Koca acemi kasap bilançosunu açıkladı
16 Haziran 2024 - 21:17

Bakan Koca acemi kasap bilançosunu açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı'nın birinci gününde, kurban kesimi esnasında yaralanarak sağlık kuruluşlarına 16 bin vatandaşın başvuru yaptığını açıkladı. 
 - 48 saat içinde öldürüyor
16 Haziran 2024 - 16:43

Et yiyen bakteri Japonya'da hızla yayılıyor! 48 saat içinde öldürüyor

Japon geleneklerinde balık türleri ve et az pişmiş ya da çiğ yenildiği için et yiyen bakteri hızla yayılma göstermeye başladı. Et yiyen bakteri 48 saat içinde bulaştığı kişinin ölümüne yol açıyor.
 - Avrupa İlaç Ajansı soruşturma başlattı
16 Haziran 2024 - 14:10

Ünlü ağrı kesici Metamizol ilaç ölüme yol açıyor! Avrupa İlaç Ajansı soruşturma başlattı

Avrupa'yı karıştıran Metamizol ilaç hakkında soruşturma başlatıldı. Ünlü ağrı kesici ilaç listesinde olan Metamizol'ün ölüm saçtığı tespit edildi. Metamizol ilaç hakkında ardı sıra açıklamalar geldi.
 - Uzman isim uyardı
16 Haziran 2024 - 09:25

Uzman isim etin yanında yenilecek en uygun besini açıkladı

Uzman isim Kurban Bayramı'nda vatandaşları et tüketirken yanında alınması gereken besinleri söyledi.
 - Bakan Koca'dan 'kurban eti' uyarısı!
15 Haziran 2024 - 18:34

Bakan Koca'dan 'kurban eti' uyarısı! Herkesin yaptığı hatayı açıkladı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı öncesi kırmızı et tüketimi konusunda uyarılarda bulundu. Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirten Bakan Koca, dengeli beslenme için tüyo verdi. 
 - Uzmanlardan çiftçilere öldürmeyin uyarısı
15 Haziran 2024 - 15:08

Kenelerin baş düşmanı Peygamberdevesi böceği! Uzmanlardan çiftçilere öldürmeyin uyarısı

Kene nedeniyle son günlerde artan ölümlerden sonra uzmanlar çiftçileri uyardı. Peygamberdevesi böceklerinin öldürülmemesinin önemini anlatan uzmanlar, kenelerin baş düşmanı olduğunu belirtti.
 - Doktorlardan ORF hastalığı uyarısı
14 Haziran 2024 - 13:16

Kurban etinin kesildiği bıçaktan virüs bulaşıyor! Doktorlardan ORF hastalığı uyarısı geldi

Kurban bayramı sabahı kesilecek olan kurbanlıklar konusunda uzman isimlerden uyarı geldi. Kurban etinin kesildiği bıçaktan insana virüs bulaşabilir. Orf hastalığına neden olan bu durum hakkında uzmanlar nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunu tek tek anlattı.
Sağlık - Sağlık
14 Haziran 2024 - 11:53

Kurbanlıklarda bu detaya dikkat! Virüs soğuğa da sıcağa da çok dayanıklı!

Prof. Dr. Hayrettin Akkaya, halk arasında kist hastalığı olarak da bilinen kist hidatike önlem olarak, kurbanlıkların kist bulunan sakatatlarının tüketilmemesi ve diğer hayvanlara verilmemesi uyarısında bulundu.
Başa Dön Sona Git