Tgrt Haber
Yaşam - Yaşam
23 Temmuz 2024 - 08:31

Şempanzeler de konuşuyormuş! Sohbetlerinin şifreleri çözüldü

Bilim insanları yaban şempanzelerin tıpkı insanlar gibi sohbet ettiğini ortaya çıkardı. 8 binden fazla jest kayda alınırken, bu hayvanların konuşma sıralarını almak için bir saniyenin küçük bir kısmını bekledikleri tespit edildi.
Yaşam - Yaşam
22 Temmuz 2024 - 12:35

Hobi olarak başladılar mesleğe dönüştürdüler! Şimdi siparişlere yetişemiyorlar

Düzce'de Halk Eğitim Merkezi'nde öğrendikleri filografi sanatını Kovid-19 salgını döneminde evlerinde hobi amaçlı sürdüren ev hanımı Emine Sarıkaya ve Dilek Beyaz, devlet desteğiyle Kadın Emeği Merkezi'nde açtı. Şimdilerde atölyede talepleri yetiştirmeye çalışan iki başarılı kadın, "3 yıl içerisinde Türkiye'deki illerin yüzde 60'lık kısmına ürünlerimizi yolladık" dedi.
Yaşam - Yaşam
22 Temmuz 2024 - 11:43

'Dünyanın En İyi Turizm Köyü' mahkemenin yolunu tuttu!

Dünyanın En İyi Turizm Köyü seçilen Mustafapaşa köyü sakinleri yeniden belde olabilmek için mahkemenin yolunu tuttu. Mustafapaşa Köyü Muhtarı, "En kısa zamanda mutlu habere kavuşacağız” dedi.
Yaşam - Yaşam
22 Temmuz 2024 - 11:15

75 milyon yıllık gizem! 'S' yaparak uzanıyor, belirgin bir fay üzerinde oluşmuş

Sinop’un Ayancık ilçesinde bulunan İnaltı Mağarası 75 milyon yıllık gizemi çözüldü. Sinop Valiliği yapılan incelemenin sonucunu sosyal medyadan duyurdu.
Yaşam - Yaşam
22 Temmuz 2024 - 10:47

Evde yılan paniği! Aşırı sıcaktan içeri girdi, cep telefonu kamerasına yansıdı

Hatay'da sıcaklıkların 45 dereceyi bulması sonrası bazı evlerde yılan paniği yaşanıyor. Eve giren bir yılan vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Yılan bir süre sonra yakalandıktan sonra uzak alana bırakıldı.
Yaşam - Yaşam
22 Temmuz 2024 - 09:38

Bu papağan 'Kübra' diye bağırıyor! Her yerde sahibini arıyorlar

Elazığ'da ilginç bir olay yaşandı. Vatandaşlar sokakta 'Kübra' diye seslenen bir papağan buldu. Yapılan bildirim üzerine ekiplere haber verildi. Koruma altına alınan papağanın sahibi her yerde aranıyor.
Yaşam - Yaşam
21 Temmuz 2024 - 13:16

Gezinti yaparken tesadüfen peri bacalarını keşfetti! Kaydettiği görüntüleri izleyince şaşkına döndü

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde gezintiye çıkan bir vatandaş tesadüfen peri bacalarını keşfetti. Dron ile kayıt alan vatandaş görüntüleri izleyince gördükleri karşısında şaşkına döndü.
Yaşam - Yaşam
20 Temmuz 2024 - 19:53

Uzmanlardan 10 hayati takviye önerisi! 

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve uzun ömürlü olmayı desteklemek için modern tıbbın ve beslenme bilimlerinin sunduğu pek çok takviye mevcut. Bu süreç, sürekli dikkat ve özen gerektiriyor. Sağlığı korumak için bu takviyelerden faydalanmak mümkün. Herhangi bir takviye kullanmadan önce gerekli testlerin yapılması ve bir doktora danışılması büyük önem taşırken en gerekli 10 takviye ise belli oldu. 
Yaşam - Yaşam
18 Temmuz 2024 - 10:16

Adana'nın sıcağından kaçıp Kars'a gelen aile isyan etti! Soba yakıyoruz burada da durulmaz

Yurt genelinde mevsim normalleri üstünde seyreden sıcak hava dalgasından en çok Adana nasibini alıyor. 44 derecelik sıcaktan bunalıp kaçarak Kars’ın Sarıkamış ilçesine yerleşen aile, “Temmuz ayında soba yakıyoruz. Dışarıda montla geziyoruz. Burası da durulacak gibi değil!” diye isyan etti
 - 'Oynak Ferit' görenleri hayrete düşürüyor
17 Temmuz 2024 - 10:19

Telefon çalsa oynamaya başlıyor! Oynak Ferit görenleri hayrete düşürüyor: "Dayanamıyorum"

Adana'da görenleri hayrete düşüren aynı zamanda da gülümseten bir genç var: Oynak Ferit! Her müzik duyduğunda dayanamayıp oynamaya başlayan genci gören telefonuna sarılıyor. Cenazelere katıldığında cep telefonu melodisine bile oynadığını söyleyen genç, "Kendimi oynamamak için kasıyorum ama dayanamıyorum" dedi.
Yaşam - Yaşam
17 Temmuz 2024 - 02:47

Galeriden aldığı arabayla hayatının şokunu yaşadı! Evine gidemeden yandı

Kırıkkale'de galeriden satın aldığı ikinci el otomobille evine doğru yola çıkan bir vatandaş, kısa bir süre sonra aracın motorunun alev almasıyla hayatının şokunu yaşadı.
Yaşam - Yaşam
16 Temmuz 2024 - 10:26

Böyle eziyet görülmedi! Bursalı damada ecel terleri döktürdüler

Yıllardır süregelen düğün geleneklerine bir yenisi daha eklendi. Bursa İznik'te damada yapılanlar 'Bu kadar da olmaz' dedirtti. Damadı önce forklifte astılar ardından bahçe hortumuyla yıkayıp su dolu bidona soktular. Sonra ise el arabasıyla sokak sokak gezdirdiler.
 - 135 yıllık kahve lezzetiyle hayran bırakıyor
15 Temmuz 2024 - 16:29

Dünya'da tek! 135 yıllık kahve 600 yıllık handa satılıyor, lezzeti hayran bırakıyor

1890'lı yıllarda Erzurum'a uğrayan kervanların vazgeçilmez içeceği isli kahve kültürü, Bursa'daki tarihi Fidan Han'da devam ettiriliyor. Cezve yerine fincan içerisinde pişirilen kahvenin lezzeti, yerli ve yabancı turistler tarafından rağbet görüyor.
Yaşam - Yaşam
13 Temmuz 2024 - 09:41

C vitamini deposu için sıraya giriyorlar! 43 yıllık ustadan ilginç tavsiye geldi

Yurt genelinde bunaltıcı sıcaklar devam ederken, serinleten bir tavsiye Konyalı 43 yıllık aktardan geldi. Baba mesleğini devam ettiren Yafes Sinop, yaz aylarında ferahlık veren ve tansiyonu düzenleyen çayları önerirken, yaz aylarında aşırı soğuk içeceklerden ziyade sıcak içeceklerin içilmesini tavsiye etti.
Yaşam - Yaşam
12 Temmuz 2024 - 15:31

Görüntüler Muğla'dan! Boğalara para yağdırdılar

Muğla'nın Menteşe ilçesi ilginç bir geleneğe ev sahipliği yapıyor.10'uncusu düzenlenecek boğa güreşi öncesinde davul zurna eşliğinde görücüye çıkan boğalar para yağmuruna tutuldu. Boğacılar, deste deste savurdukları paralarla büyük ilgi çekerken, boğaların yanına yaklaşmaya korkan davulcular ise bu paraları toplayamadı.
Yaşam - Yaşam
12 Temmuz 2024 - 13:38

Faydaları saymakla bitmiyor! Bu havada yemezsek Adana bizi öldürecek

Kalp sağlığı için kritik önem taşıyan dikenli incir, Adanalıların kavurucu sıcaktaki çaresi oldu. sıcaklardan bunalan vatandaşlar, tanesi 15 liradan satılan dikenli incir yiyerek serinliyor. Sıcakta serinlemek için dikenli incirin çok önemli olduğunu söyleyen Ömer Yeniay, "Bu havada bunu yemezsek Adana bizi öldürecek" dedi.
Yaşam - Yaşam
12 Temmuz 2024 - 11:44

Hem sürüye baktı hem ders çalıştı! Adanalı çoban Zeynep'in büyük başarısı

Türkiye'de sınav dönemi geride kalırken sonuçların açıklanmasıyla da dereceye girenler belirleniyor. Bu kapsamda bir şampiyon da Adana'dan çıktı. Hem çobanlık yapan hem de derslerine çalışan Zeynep Kaytancı, LGS'de 87 net yaparak 485,9 puan alıp, ilçe birincisi oldu. Ailesine ait inek ve koyunların peşinden hayallerine koşan Zeynep, zor şartların kendisini daha çok ders çalışmaya teşvik ettiğini söyledi.
Yaşam - Yaşam
12 Temmuz 2024 - 10:09

85 bin liraya aldığı inek sırra kadem bastı! Mustafa amca bulana ödül verecek

Hatay’da 85 bin TL'ye satın aldığı ineğin araçtan indirilirken kaçmasıyla ilgili konuşan Mustafa Çiçek "Büyükbaş hayvancılığına 1 ay önce başladım ama başladığıma pişman oldum" dedi. Sırra kadem basan ineği dronla bile arayan ancak bulamayan Çiçek, bulana ödül verecek.
Yaşam - Yaşam
11 Temmuz 2024 - 15:20

Botanik bahçesi değil apartman avlusu! Görenler gözlerine inanamıyor

İzmir'de görenleri hayrete düşüren bir apartman var! 8 katlı bir apartmanda görev yapan iki kardeş, memleketlerinin doğasına duydukları hasretle başladıkları yeşillendirme çalışmaları kapsamında dairelerle çevrelenen avluda çiçekleri, sarmaşıkları, küçük ağaçları ve kuşlarıyla bahçe oluşturdu Kardeşlerden Ayhan Çoban, "Bina denildiğinde dört duvar biliyoruz ama bizde öyle değil. Burası botanik bir bahçe oldu. Demek ki yapınca bir şeyler olabiliyormuş" dedi.
Yaşam - Yaşam
11 Temmuz 2024 - 11:00

Türkiye’de örneği olmayan saç şekli: Atatürk’ün kalpağına benziyor, yapımı 1 saat sürüyor

Eskişehir'de kullandığı ürünlerle dökülen saçlarının daha sert çıkmasını sağlayan 56 yaşındaki Çetin Sokulgan yeni saç şekliyle çevresinin ilgi odağı oldu. Her gün 1 saat saçlarıyla uğraşan Sokulgan'ın modeli dikkat çekiyor. Sokulgan, ''saçımı Atatürk'ün kalpağına benzetiyorlar'' dedi.
Sona Git