Tgrt Haber

2023 Adalet Bakanlığı sınav sonuçları açıklandı mı? Adalet Bakanlığı sınav sonuçları sorgulama

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 13:46 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 13:54
2023 Adalet Bakanlığı sınav sonuçları açıklandı mı? Adalet Bakanlığı sınav sonuçları sorgulama
adalet bakanlığı,ösym,sınav

Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Yardımcılığı Yazılı Sınav sonuçları merak ediliyor. ÖSYM'nin resmi sonuç sorgulama adresi üzerinden ulaşılabilen sonuçlar, 2024 hakimlik savcılık alımı için önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2023 Adalet Bakanlığı sınav sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar...

Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen 2023 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Yardımcılığı Yazılı Yarışma Sınavı'nın (2023-Adli Yargı) sonuçları, adayların heyecanla beklediği an geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen hakimlik ve savcılık sınavının değerlendirmesi tamamlandı, ve sonuçlar resmi sonuç sorgulama adresi üzerinden açıklandı.

ADALET BAKANLIĞI SINAV SONUÇLARI

Sınav sonuçlarına ulaşmak isteyen adaylar, 23 Ocak 2024 tarihinden itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresini ziyaret edebilirler. T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sisteme giriş yaparak sınav performanslarını görebilirler.

Hakimlik ve savcılık sınavı, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Adaylar, Adalet Bakanlığı hakim ve savcı yardımcılığı alımı için önemli olan bu sınavın sonuçlarını merakla bekliyordu. ÖSYM tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Adli Yargı Testi Temel Soru Kitapçığı'nda yer alan 14 numaralı sorunun iptal edilmesine karar verildiği belirtildi.

SINAV SONUCU SORGULAMA

Adaylar, sınav sonuçlarına ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak ve değerlendirmelerini kontrol etmek için ÖSYM'nin resmi web sitesini ziyaret edebilirler. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, 2024 hakimlik savcılık alım süreci de bir sonraki aşamaya geçmiş oldu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...