Tgrt Haber

25 Mayıs Dünya Futbol Günü olarak kutlanacak

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT HABER
08 May 2024 08:47 - Güncelleme : 08 May 2024 09:02
25 Mayıs Dünya Futbol Günü olarak kutlanacak

Vatandaşlar tarafından Dünya Futbol Günü'nün ne zaman olduğu merak ediliyor. Ayrıca vatandaşlar günün anlam ve önemini de merak ediyor. Detaylar, haberimizde...

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, spor dalları gibi futbolun da dünya barışına ve kalkınmaya katkı yapması nedeniyle özel bir gün ile kutlanması gerektiği belirtildi.

Türkiye'nin gözlemci üye statüsünde bulunduğu genel kurula 160'tan fazla ülkenin sponsorluğunda yeni bir tasarı s

Bu kapsamda alınan karar ile birlikte Dünya Futbol Günü'nün kutlanacağı tarih belli oldu.

25 Mayıs Dünya Futbol Günü olarak kutlanacak - 1. Resim

25 Mayıs Bütün Dünya'da dünya futbol günü olarak kutlanacak.

BM tarafından açıklanan bilgilere göre bu gün belirlenirken 1924'te yapılan Yaz Olimpiyat Oyunları sırasında tüm bölgelerin temsil edildiği tarihin ilk uluslararası futbol turnuvasının 100. yılının 25. Mayıs 2024'e denk gelmesi esas alındı. 

BM karar mektubunda "sporun sürdürülebilir kalkınmada önemli bir kolaylaştırıcı olduğu" teyit edilirken, "barışın gerçekleştirilmesine, hoşgörü ve saygının teşvik edilmesine ve toplumsal cinsiyetin güçlendirilmesine" katkısının altı çizildi.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...