Tgrt Haber

Ağız kanaması orucu bozar mı? Diyanet açıkladı

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 10:44 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 10:50
Ağız kanaması orucu bozar mı? Diyanet açıkladı
,oruç,ramazan

Ağız kanaması orucu bozar mı? Ramazan ayına yaklaşırken oruç tutanlar, ağızdan kan gelmesi gibi durumların orucu bozup bozmayacağını merak ediyorlar. İşte, Diyanet'in bu konudaki açıklamaları ve ayrıntılar...

Ramazan ayına yaklaşırken oruç tutanlar, ağızdan kan gelmesi gibi durumların orucu bozup bozmayacağını merak ediyorlar. Ağız kanaması orucu bozar mı? İşte, Diyanet'in bu konudaki açıklamaları ve ayrıntılar...

AĞIZ KANAMASI ORUCU BOZAR MI?

Özellikle ramazan ayı yaklaştığında, orucun bozup bozmayacağı konuları merak konusu olmaya devam ediyor. Ağızdan kan gelmesi gibi durumlar da bu merak edilenler arasında yer alıyor. Ağızdan kan gelmesinin orucu bozup bozmayacağına dair net bir bilgi almak için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamaları dikkate alınmalıdır.

AĞIZ KANAMASI VE ORUÇ

Ağızdan kan gelmesi ya da diş kanaması gibi bir durumun orucu bozup bozmayacağı sık sık tartışılan bir konudur. Diyanet'e göre, ağızdan kan gelmesi orucu bozmaz. Ancak, kanın tükürük ile karışması ve sonrasında yutulması halinde oruç bozulur. Az miktarda olan kan, genellikle orucu bozmaz; ancak bu durumda bile kanın yutulmaması önemlidir.

KANAMALAR VE ORUÇ TUTANLAR

Oruçlu iken ağızdan kan gelmesi durumunda, kanın tükürülmesi ve ağzın çalkalanarak temizlenmesi gerekmektedir. Kanın yutulması halinde ise orucun bozulacağı unutulmamalıdır. Diş kanaması da genellikle orucu bozmaz; ancak kanın tükürük ile karışıp yutulması durumunda oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir.

ÖNLEM ALMAK ÖNEMLİ

Oruç tutanlar için ağız kanaması gibi durumlar önemlidir. Kanın tükürük ile karışmaması ve yutulmaması için gerekli önlemler alınmalıdır. Ağız kanaması veya diş kanaması gibi durumlarla karşılaşıldığında, hemen kanı tükürmek ve ağzı temizlemek orucun devamını sağlar. Ancak, kanın yutulması halinde orucun bozulacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle, oruç tutanlar bu gibi durumlara dikkat etmelidirler.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...