Tgrt Haber

Ayasofya müze mi oldu? Ayasofya'da namaz kılınıyor mu? Ayasofya'nın üst katına giriş ücreti ne kadar, ücretli mi?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
17 Ocak 2024 13:20 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 10:31
,ayasofya camii

Ayasofya müze mi oldu? Ayasofya'nın üst katı müze mi? soruları, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıklamasının ardından detaylandı. Ayasofya'yı ziyaret etmek isteyen turistler, 15 Ocak'tan itibaren kişi başı belli bir miktar ödeyecek. Peki, Ayasofya'nın üst katı müze mi oldu? Ayasofya giriş ücreti ne kadar, ücretli mi? Ayasofya'da namaz kılınıyor mu? İşte detaylar...

Ayasofya'nın statü değişikliğinden sonra, 15 Ocak itibariyle yabancı turistlerden alınacak giriş ücreti belli oldu.  Ayasofya müze mi oldu? Ayasofya'nın üst katı müze mi? Türkiye'nin tarih ve kültür hazinelerinden biri olan Ayasofya, yıllarca müze olarak hizmet vermiş ve 2020 yılında ibadethane haline getirilmişti. Ardından yürütülen süreçle Ayasofya, ziyaretçilere açık olmaya devam etti. Ancak yeni bir gelişmeyle, Ayasofya'nın yabancı turistler için ücretli olacağı açıklandı. Peki, Ayasofya'nın üst katı müze mi oldu? Ayasofya'da namaz kılınıyor mu? Ayasofya giriş ücreti ne kadar, ücretli mi?

AYASOFYA MÜZE Mİ OLDU?

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamasının ardından merak edilen soruya detaylı cevap geldi. Ayasofya'da ibadete devam edileceğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, yabancı turistlerden ücret alınacağını açıkladı.

AYASOFYA'DA NAMAZ KILINIYOR MU?

2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına devredilen Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 24 Temmuz 2020'de 86 yıl sonra kılınan ilk cuma namazıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı büyük bir merasimle yeniden ibadete açıldı. Ayasofya'nın üst katının turistler için ücretli müze haline dönüştürülmesi kararının ardından müslüman ziyaretçilerin namazına bir engel olunmayacağının da altı çizildi. Buna göre, Ayasofya Camii, cami statüsünde yer almakta ve ibadete açık haldedir.

AYASOFYA GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

15 Ocak itibariyle yürürlüğe girecek karara göre, Ayasofya'yı ziyaret etmek isteyen yabancı turistlerden giriş ücreti alınacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıklamasına göre, ziyaretçilerden alınacak giriş ücreti kişi başı 25 euro olarak belirlendi.

Ayasofya müze mi oldu? Ayasofya'da namaz kılınıyor mu? Ayasofya'nın üst katına giriş ücreti ne kadar, ücretli mi?

AYASOFYA'DA İBADET DEVAM EDECEK

Ayasofya'nın ibadethane statüsüne geçirilmesiyle birlikte, camii olarak kullanılan bu kıymetli yapı, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmekte. Türk halkının uzun yıllar süren hasretini sona erdiren bu kararın ardından, Ayasofya'da her vakit ezan sesleri yankılanmakta ve turist akınına uğramaktadır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...