Tgrt Haber

Buz Devri'ni tasarlayan Blue Sky Studios neden kapandı? Blue Sky Studios filmleri neler?

15 Nisan 2022 17:04 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 17:10
Buz Devri'ni tasarlayan Blue Sky Studios neden kapandı? Blue Sky Studios filmleri neler?

Buz Devri (Ice Age) dünya genelinde en çok izlenen ve sevilen animasyon film yapımlarının başında geliyor. Buz Devri animasyon filminin tasarlayıcısı olan Blue Sky Studios hayranlarını üzecek bir karar aldı ve kapanacağını duyurdu. Peki Buz Devri'nin tasarlayıcısı Blue Sky Studios kapandı mı, neden kapandı? Blue Sky Studios filmleri hangileri?

Dünya çapında milyonlarca hayrana sahip olan ve 7’deb 70’ e herkesin severek ve eğlenerek izlediği Buz Devri’nden sevenlerini üzen bir haber geldi. Animasyon filmlerin içerisinde en çok kitleye sahip olan nadir yapımlardan biri olan Buz Devri’nin tasarlayıcısı olan Blue Sky Studio kapandığını duyurdu ve bir veda videosu yayınladı. Peki Buz Devri'nin yaratıcısı Blue Sky Studios neden kapandı? Blue Sky Studios hangi filmleri çekti? İşte tüm detaylar...

BLUE SKY STUDİOS KAPANIYOR MU?

Buz Devri, toplamda 6 filmden oluşuyor. Stüdyonun Buz Devri'nin dışında Robotlar, Rio ve Ferdinand gibi başarılı yapımlarda imzası var. Kapanma haberini sosyal medyadan duyuran Blue Sky Studios hayranları için bir de veda videosu yayınladı. Videoda Buz Devri'nin hınzır sincabı Scrat, yıllardır peşinden koştuğu palamuduna sonunda kavuşuyor. Milyonlarca insanı üzen bu haberin ardından araştırmalar hız kazandı.

Buz Devri'ni tasarlayan Blue Sky Studios neden kapandı? Blue Sky Studios filmleri neler?

Blue Sky Studios, 34 yıldır animasyon sektörünün devleri arasındaydı. Stüdyo milyonlarca insanı kendine hayran bırakan filmlere imza atmayı başardı. Blue Sky Studios, stüdyonun yeni sahibi olan The Walt Disney Company'nin aldığı kararla kapanma durumuna geldi. Buz Devri Disney+ ekranlarında 'Scrat Masalları' ismiyle dün yayınlanmaya başladı.

Blue Sky Studios, 2019 yılında 21st Century Fox'un bir parçası olarak Disney tarafından satın alınana kadar 20th Century Animation'ın bir yan kuruluşu konumundaydı.

BUZ DEVRİ'NİN TASARLAYISI BLUE SKY STUDİOS NEDEN KAPANDI?

Geçtiğimiz yıl, pandemi nedeniyle Disney için pek çok cephede zorlu geçti. Sadece stüdyo tarafında değil, aynı zamanda tema parkı kapanışları ve seyir hattı bağlantılarıyla da sıkıntılı süreçler yaşandı. Üçüncü bir uzun metrajlı animasyon stüdyosunu sürdürmek, Covid'in neden olduğu mevcut ekonomik gerçekler göz önüne alındığında Disney için imkansız hale geldi. Stüdyo 7 Nisan 2021'de kapatıldı.

''ZOR BİR KARAR ALDIK"

Bir stüdyo sözcüsünün yaptığı açıklama şu şekildeydi; "Mevcut ekonomik gerçekler göz önüne alındığında, çok fazla değerlendirme ve analizden sonra Blue Sky Studios'taki film yapım operasyonlarını kapatmak adına zor bir karar aldık."

"HANIM HANIM BUNLAR BENİM YAVRULARIM!"

Buz Devri 7'den 70'e herkesin severek izlediği çok eğlenceli bir film serisiydi. "Hanım hanım bunlar benim yavrularım!" repliği gibi, filmin Türkçe replikleri dillere pelesenk olmuştu.

BUZ DEVRİ: BUCK WİLD'IN MACERALARI

Buz Devri film serisinin, son yapımı da Buz Devri: Buck Wild'ın Maceraları filmi oldu. Filmin Türkçe seslendirilmesinde daha önceki 5 filmde de seslendirme kadrosunda bulunan Yekta Kopan, Haluk Bilginer ve Ali Poyrazoğlu filmde yer almadı. Beğeni toplayan Buz Devri:Buck Wild'ın Maceraları Ocak ayında Disney+'da gösterime girmişti.

Buz Devri'nin yaramaz sincabı Scrat, yıllarca peşinden koştuğu ve uğruna maceralara atıldığı palamuduna kavuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...