Tgrt Haber

FETÖ’cülerin peş peşe canına kıymalarının nedeni belli oldu

12 Kasım 2016 09:23 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12
FETÖ’cülerin peş peşe canına kıymalarının nedeni belli oldu
fetö, terör örgütü, 15 temmuz darbe girişimi,

15 Temmuz gecesinde darbe girişiminde bulunan ve binlerce sivil vatandaşın şehit edilmesinde başrol oynayan FETÖ’cülerin peş peşe canına kıymalarının ardındaki sır perdesi aralandı. Sözde hizmet için ölün fetvası verildiği ortaya çıktı.

FETÖ'nün insanları nasıl kandırmaya çalıştığı ve ne şekilde hayatlarını kararttığı bir bir ortaya çıkmaya başlıyor... 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanan örgüt üyelerinin peş peşe canına kıymasının arkasındaki sır perdesi aralandı. Şu ana kadar 20 FETÖ üyesinin canına kıyması üzerine yapılan araştırmada, şok bir gerçek ortaya çıktı. En son FETÖ’ye MİT tarafından isimleri tespit edilen 20 bin kişilik isim listesi verdiği ortaya çıktıktan sonra tutuklanan eski İstihbarat Daire Başkanlığı personeli Burak Açıkalın’ın canına kıyması üzerine yapılan araştırmada örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in ‘Hizmet için gerekirse canına kıyın’ fetvası verdiği anlaşıldı. Gülen, örgüt mensuplarıyla yaptığı bir toplantıda sözde hizmet hareketinin selameti için gerekirse intihar bile edilebileceklerini söylüyor.

KARANLIK GEÇMİŞE IŞIK

Star'dan Kemal Gümüş'ün haberine göre; Gülen’in talimatı üzerine bazı örgüt mensuplarının canına kıydığı, etmeyenlerin ise örgüt mensuplarınca infaz edildiği değerlendiriliyor. Gülen’in skandal fetvası darbeden sonra cezaevlerinde artan canına kıymalara ve örgütün geçmişte yaptığı onlarca karanlık eyleme de ışık tutuyor. Gülen sosyal medyaya düşen canına kıyma fetvasında örgüt üyelerinden gerekirse DEAŞ’lılar gibi bedenlerini ortadan kaldırmalarını emrediyor ve kendinden örnek veriyor.

CANINA KIYAN YA DA ÖLÜ BULUNAN FETÖ’CÜLER

- Manisa’nın Ahmetli ilçesi Kaymakamı N.A.
 
- Cumhuriyet Savcısı S.Y. 
 
- Kastamonu J. Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay İ.K,
 
- Siirt Komando Tugay Komutanlığı Kur. Başkvekili Yarbay L.Ö.
 
- Yarbay İ.Ç.
 
- Havacı Astsubay Ö.I.
 
- Eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü M.A..
 
- Emniyet Amiri A.B.
 
- Komiser M Ç.
 
- Komiser M.M.
 
- Polis memuru H.G. 
 
- Polis memuru H.T
 
- Polis memuru A.T.
 
- Polis memuru E.O.
 
- İnfaz Koruma Memuru Ö.Ç.
 
- İnfaz Koruma Memuru E.Ş.
 
- Öğretmenlikten ihraç edilen M.G. 
 
- Anaokulu öğretmeni A.D.
 
- Öğretmen çocuğu H.T.
 
- İş adamı V.S.
 
- İsmi açıklanmayan bir FETÖ tutuklusu

Kaynak: STAR

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...