Tgrt Haber

Galata Kulesi 25 Mayıs tarihinden itibaren ziyarete açık olacak

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
24 May 2024 22:57 - Güncelleme : 24 May 2024 22:59
Galata Kulesi 25 Mayıs tarihinden itibaren ziyarete açık olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yürüttüğü onarım ve iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Galata Kulesi'ne saat başına en fazla 100 ziyaretçi alınacak. Ziyaretçiler Galata Kulesi'ni nasıl gezebilir? Yenilenen Galata Kulesi'nin özellikleri neler? İşte detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'un tarihi simgelerinden Galata Kulesi'nde başlatılan onarım ve iyileştirme çalışmalarını tamamladığını duyurdu.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, betonarme yapılar üzerindeki teknik analizler ve jeoradar raporlarına dayanarak hazırlanan projelerin, modern teknolojiler ve uzman akademisyenlerin rehberliğinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Galata Kulesi 25 Mayıs tarihinden itibaren ziyarete açık olacak - 1. Resim

25 Mayıs 2024 tarihinden itibaren ziyaretçilere açılacak olan Galata Kulesi, saat başına en fazla 100 kişinin giriş yapabileceği şekilde düzenlendi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ""Restorasyon çalışmaları, fen ve sanat kurallarına uygun şekilde tamamlanarak yapı hem kültürel mirasımızı koruyacak hem de ziyaretçilere ve göçmen ebabil kuşlarına ev sahipliği yapacak şekilde düzenlenmiştir. Çalışmalar, profesyonel dağcılar tarafından yapılan kapsamlı uygulamalarla desteklenmiştir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...