Tgrt Haber

Haluk Levent kimdir? Afara’nın konuğu Haluk Levent kaç yaşında, nereli? İşte Haluk Levent şarkıları

16 Nisan 2022 10:30 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 10:39
Haluk Levent kimdir? Afara’nın konuğu Haluk Levent kaç yaşında, nereli? İşte Haluk Levent şarkıları

Haluk Levent, milyonlarca hayran kitlesine sahip olan Türk Rock yıldızıdır. Yaptığı sosyal yardımlaşma projeleriyle herkesin gönlüne taht kuran ünlü yıldız Haluk Levent, dün akşam yeni başlayan Afara programının konuğu oldu. Program sonrasında "Haluk Levent kimdir, kaç yaşında, nereli?" gibi sorular merak konusu oldu. İşte Haluk Levent’in kariyer hayatı…

Kanal D’nin yeni eğlence programı Afara dün gece seyirciyle buluştu. Haftalardır merakla beklenen Afara programının konuklarından biriside Haluk Levent oldu. AHBAP Derneği ve yardımlarıyla 7’den 70’e herkes tarafından sevilen ünlü sanatçı Haluk Levent’in hayatı merak konusu oldu. Peki Haluk Levent kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Haluk Levent’in hayatı…

HALUK LEVENT KİMDİR?

Asıl adı Haluk Levent Acil olan Haluk Levent, 26 Kasım 1968 tarihinde Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Yamaçlı mahallesinde doğmuştur. Dokuz kardeşin sekizincisi olan Haluk Levent, ailesinin Nusayri olduğunu fakat Arap olmadıklarını söylüyor. İlkokulu Sabancı İlköğretim Okulu'nda okudu. Adana Atatürk Lisesi'nden mezun oldu.

Sonra sırasıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe bölümünde kısa zamanlar öğrencilik yaptı. Üniversite giriş sınavlarını kazanıyordu ama eğitimini istikrarlı bir şekilde ilerletemiyordu. Bu durumda ailesinin maddi sıkıntıları da önemli bir rol oynuyordu.

Sınavlarla geçen bu yıllar içinde ticaretle uğraşan Haluk Levent, başarısız bir ticaret adamı olarak Adana'dan ayrıldı ve kendini yollara verdi. İlk albümünün "Yollarda" adını alması da bu günlerdeki deneyimlerin sebebidir. Birçok şehirde dolaşıp şarkı söyledi. Kimi zaman hasta bir kız çocuğu için sokak sokak dolaşıp şarkı söyleyerek para toplamaya çalıştı. Bu çabaların bazılarında başarılı oldu.

HALUK LEVENT’İN KARİYER HAYATI

1992 yılında İstanbul'a geldi. Ortaköy'de çeşitli barlarda çalıştı. Yıldıray Gürgen ile tanıştı. Bununla beraber Serdar Öztop ve Akın Eldes gibi kaliteli müzisyenlerle çalışıp albümlerinin kalitesinin artmasını sağladı 1990'da başladığı albüm çalışmaları zahmetli ve yıldırıcı üç yılın ardından meyvesini verdi. 1993 Temmuz'unda Yollarda albümünü çıkarttı.

Haluk Levent kimdir? Afara’nın konuğu Haluk Levent kaç yaşında, nereli? İşte Haluk Levent şarkıları

Bu albüm aynı zamanda Anadolu rock müziğinin ortaya çıktığı 70'lerden sonra ikinci yükseliş döneminin ilk eserlerindendir. Aynı yıl Moğollar da 20 yıl aradan sonraki ilk albümünü çıkartmıştır. Yollarda hiç beklenmedik bir şekilde yaklaşık iki yüz binlik satış rakamına ulaştı. Bu, Türkiye Müzik piyasasında açılan yeni bir kulvarın ardından milyonları sürükleyeceğine dair ilk işaret gibiydi.

İlk albümün ardından 1995 Ekim ayında Bir Gece Vakti şarkısı bir milyona yaklaşan satış rakamı yakaladı. Yine 1996'nın hemen sonunda Arkadaş albümü piyasaya çıktı. Bu albümle sanatçı, Anadolu rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza atmıştır. Sanatçı Arkadaş albümü için "Bu albümle dünya standartlarını yakaladım" demektedir.

9 AY HAPİS YATTI

1997'nin Ağustos ayında cezaevine giren Haluk Levent, yaklaşık on yıldır kurtulamadığı ticari bir dava yüzünden 9 ay cezaevinde kaldı. Cezaevindeyken uzun saçlarını kesip Akkuyu'ya, yapılması düşünülen Nükleer santral projesinin protesto gösterilerine yolladı. Cezaevine girmeden önce oluşturmuş olduğu kayıtlarla Mektup albümünü çıkarttı. Mektup içeriden dışarıya yazılmıştı ve dışarıda bu "Mektup"u yüz binlerce kişi okudu. İçerde boş durmadı Kedi Köprüsü adlı ilk kitabını yazdı. Gözleri kör eden ışıklardan kurtulmuş ve her ne kadar yüz bin mektup almış olsa da sonunda kendisine kalmıştı. Bu "kendinelik" bir kitapla somutlaştı.

Cezaevinden çıktıktan sonra yeni albümünü hazırlamak için çok az bir vakti vardı. Çünkü 18 aylık askerlik görevi bekliyordu. Bu koşullar altında 1998 eylülünde Yine Ayrılık albümünü çıkarttı ve askere gitti. Askerdeyken Türkiye'nin daha önce hiç gitmemiş olduğu yerlerinde konserler verdi. Bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da konserler verdi. 1999 depreminin ardından İzmit'te kurulan Çadır kentlerde bizzat çalışıp çadırlar kurdu. Depremzedeler yararına konserler verdi. Askerdeyken izin günlerinin hepsini stüdyoda geçirdi. 2000'in hemen başında www.leyla.com'u çıkarttı. Gittikçe dijitalleşen bir dünyada duyguların da dijitalleştiğinden dem vuruyor, "Kamyoncunun Türküsü" şarkısıyla Susurluk'a gönderme yapıyordu.

Haluk Levent kimdir? Afara’nın konuğu Haluk Levent kaç yaşında, nereli? İşte Haluk Levent şarkıları

Aynı zamanda Çevre Sorunlarına karşı duyarlılığıyla ön plana çıkan sanatçı, hemen hemen her albümünde çevre bilincini aşılama yolunda şarkılara yer verdi. Türkiye'nin değişik bölgelerinde çevreye zarar verdiği söylenen projeler aleyhine davalar açtı ve açılan davalara müdahil oldu. Mersin'in Kazanlı ilçesindeki Caretta Caretta Kaplumbağalarının soyunun tükenmemesi için protesto gösterilerinde bulundu. Haluk Levent Ela adında bir kız çocuğuna sahiptir.

Kısa sanat yaşamına on iki albüm, bin konser, iki kitap yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane rekor konser (on iki saatlik), onlarca çevre davası sığdırdı. 2010­'un son aylarında Hacivat Karagöz adlı albümünü çıkardı. Sanal alemde izlenme rekorları kırdı ama kaset-cd satışlarında bu oran görülmedi. 2014 yılının Şubat ayında Dostane isimli albümünü çıkardı.

ALBÜMLERİ

1993: Yollarda/ Bu Ateş Sönmez: Prestij Müzik

1995: Bir Gece Vakti: Prestij Müzik

1996: Arkadaş: Prestij Müzik

1997: Mektup: Prestij Müzik

1998: Yine Ayrılık: Prestij Müzik

2000: www.leyla.com: Prestij Müzik

2001: Kral Çıplak: Prestij Müzik

2002: Bir Erkeğin Günlüğü: Popüler Müzik

2003: Özel Canlı İstanbul Konseri: Popüler Müzik

2003: Türkiye Turnesi 2003: Popüler Müzik

2004: Aç Pencereni: Belis-Seyhan Müzik

2005: Annemin Türküleri: DMC

2006: Akşam Üstü: Mod Müzik-Ozan Video

2010: Karagöz ve Hacivat: Mod Müzik

2010: Trilogy: Süper Müzik Yapım

2014: Dostane: DNK Müzik

2015: Best of Konserler: Süper Müzik Yapım

2019: Tam Bana Göre: Pasaj Müzik & Garaj Müzik

2021: Vasiyet: Pasaj Müzik

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...