Tgrt Haber

Henüz doğmamış anne karnındaki bebek için fitre verilir mi?

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
11 Mart 2024 14:05 - Güncelleme : 11 Mart 2024 14:31
Henüz doğmamış anne karnındaki bebek için fitre verilir mi?

Fitre, müslümanların Bayram namazına kadar vermesi vacib olan sadakadır. Mübarek Ramazan ayına girmemizle beraber merak edilenler arasında ise fitre vermek farz kimlere sorusu yer aldı. Henüz doğmamış olan ve anne karnında olan bebek için fitre verilmesi gerekmiyor. Maddi imkanı yeterli olana fitre verilmezken maddi imkanı olmayan kişilere fitre verilebilir. Fitreye dair detaylar haberimizdedir...

Müslümanların en mühim aylarından biri olan Ramazan ayına girmemizle beraber doğmamış bebek için fitre verilir mi verilmez mi merak edilmişti. Ramazan ayına girmemizle beraber gündeme gelen fitre ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Doğmamış bebek için fitre verilmesi gerekmezken, maddi imkanı olmayanlara fitre verilebilir. Merak edilenler...

HENÜZ DOĞMAMIŞ ANNE KARNINDAKİ BEBEK İÇİN FİTRE VERİLİR Mİ?

Doğmamış olan bebek için fitre verilmesi gerekmemektedir.

FİTRE KİMLERE VERİLİR?

Fitre, zengin olana verilmez. Anne, baba, dede, torun ve eşe zekat verilmez. Maddi durumu yoksa eğer kardeşe, geline, amcaya, kayınvalide gibi akrabalara verilebilir. Salih iseler yakın akrabaya vermek sevaptır. Bazı hadis-i şerifler:

"Sadaka-i fıtr, zenginlerinize bir tezkiyedir. Fakirleriniz de verirse, Allahü teâlâ onlara daha çoğunu verir.) [Ebu Davud] (Tezkiye, temize çıkarma, temizleme demektir.)

(Ramazan orucu, gökle yer arasında durur. Sadaka-i fıtr verilince yükselir.) [Ebu Hafs]

(Sadaka-i fıtr, oruçlunun, uygunsuz sözlerinden hâsıl olan günahları temizler.) [Beyheki]

Diğer üç mezhepte, bir günlük yiyeceği olanın fitre vermesi farzdır. Hadis-i şerifte, (Sadaka-i fıtrı, küçük büyük, zengin fakir herkesin vermesi gerekir) buyuruldu. (Ebu Davud)"

Henüz doğmamış anne karnındaki bebek için fitre verilir mi? - 1. Resim

KİMLERE FİTRE VERİLMEZ?

Fitre, hayır kurumlarına verilmemelidir.  Ailesi zengin olan küçük çocuklara zekat verilmez. Eğer babasının maddi imkanı yoksa çocuğa zekat verilebilir. Peygamber efendimizin soyundan olanlara geçmişte zekat verilmezdi fakat şu an zekat veriliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...