Tgrt Haber

Kira yardımı ne kadar oldu? Kira desteğinden nasıl yararlanılacak? E-devletten kira yardımı nasıl öğrenilir?

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2024 16:18 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 16:18
Kira yardımı ne kadar oldu? Kira desteğinden nasıl yararlanılacak?  E-devletten kira yardımı nasıl öğrenilir?
kentsel dönüşüm,kira yardımı,kira desteği

İBB kentsel dönüşüm alanlarındaki riskli yapılarda oturan kiracılara verilen destek artırıldı. Peki, kira yardımı ne kadar oldu? Kira yardımı nasıl alınır? Depremzede Kira Desteği 2024 ne kadar oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm alanlarındaki riskli yapılarda oturan kiracılara verdiği kira yardımını artırdı. Vatandaşlar ise kira yardımı ne kadar oldu? Kira desteğinden nasıl yararlanılacak? gibi soruları araştırmaya başladı. Peki, İBB kira yardımı kaç oldu? Kira yardımı kimlere yapılır? İşte detaylar...

KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU?

İBB, riskli binalar için yaptığı kira yardımını yüzde 55 artırdı. Yurttaşlar ise kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu, kentsel dönüşüm kira desteği ne kadar? sorularının yanıtlarını merak ediyor. İBB'nin kiracılara yaptığı kira yardımı yüzde 55 artarak 7 bin liraya yükseldi. İhtiyaç sahibi kiracılara 4 bin 500 TL yerine 7 bin TL kira yardımı yapılacak. Peki, kira desteğinden nasıl yararlanılacak?  E-devletten kira yardımı nasıl öğrenilir? 2024 kira yardımı için nereye başvurmam gerekiyor?

KİRA DESTEĞİNDEN NASIL YARARLANILACAK?

Kira yardımından faydalanmak isteyen İstanbullular öncelikle riskli yapı tespitinde bulunacak. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay vermesi ile İBB kira yardımı almaya hak kazanacak.  2024 kira yardımı sorgulama e-devlet... E devletten kira yardımı nasıl öğrenilir? Kira yardımı nereden sorgulanır?

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI SORGULAMA E-DEVLET

1) e-Devlet kapısını açıyoruz.
2) “Giriş Yap” tuşuna basıyoruz.
3) Haksahibinin “T.C. Kimlik Numarasını” ve “e-Devlet Şifresi” yazılıyor.
4) Açılan sayfadan “Uygulamaya Git” tıklanıyor.
5) Açılan sayfadan önce “Vatandaş” Sonra da “Faiz/Kira Yardımı Görüntüleme” tıklanır.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...