Tgrt Haber

KPSS Lisans sınavında Genel Yetenek-Genel Kültür testinde soru başına 65 saniye, Eğitim Bilimleri'nde ise 75 saniye düşüyor

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT HABER
11 Temmuz 2024 10:54 - Güncelleme : 11 Temmuz 2024 12:23
KPSS Lisans sınavında Genel Yetenek-Genel Kültür testinde soru başına 65 saniye, Eğitim Bilimleri'nde ise 75 saniye düşüyor

ÖSYM tarafından 2024-KPSS Lisans Sınavı'nın Alan Bilgisi oturumlarına katılacak adayların sınav giriş belgeleri erişime açılmıştı. 14 Temmuz tarihinde düzenlenecek olan Genel Yetenek-Genel Kültür testinde soru başına 65 saniye düşerken Eğitim Bilimleri'nde ise 75 saniye düşüyor.

2024 KPSS​ Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri​ sınavları 2 oturum şeklinde 14 Temmuz tarihinde düzenlenecek.

Binlerce adayın gireceği sınavın kaç dakika süreceği, ne zaman ve saat kaçta başlayacağı merak ediliyor.

KPSS LİSANS KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan bilgilere göre Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı saat 10.15'te başlayacak ve 130 dakika sürecek.

Eğitim Bilimleri sınavı ise 14.45'te başlayacak ve 100 dakika sonra sona erecek.

KPSS Lisans sınavında Yetenek-Genel Kültür testinde soru başına 65 saniye, Eğitim Bilimleri'nde ise 75 saniye düşüyor - 1. Resim

KPSS LİSANS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

KPSS lisans sınavı kapsamında adaylara Genel Yetenek-Genel Kültür'de 120 soru sorulacak.

ÖSYM'nin açıkladığı bilgilere göre Eğitim Bilimleri sınavında ise 80 soru yer alıyor.

KPSS LİSANS SINAVINDA SORU BAŞINA KAÇ DAKİKA DÜŞÜYOR?

Genel Yetenek-Genel Kültür sınavında adayların soruları çözmesi için 65 saniyesi olurken Eğitim Bilimleri Sınavı'nda ise 75 saniyesi olacak.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...