Tgrt Haber

Merve Özbey’den babasına: "Çok kötü bir kocaydı"

16 Nisan 2022 14:59 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 15:08
Merve Özbey’den babasına: "Çok kötü bir kocaydı"

Merve Özbey son zamanlarda şarkılarıyla büyük çıkış yapan sanatçılar arasında yer alıyor. Sevilen şarkılarıyla dillerden düşmeyen güzel yıldız aile hayatıyla da gündeme geliyor. Armağan Çağlayan'ın YouTube programına konuk olan Merve Özbey, çocukluğu ve 2 yıl önce kaybettiği babası hakkında samimi itiraflarda bulundu. Babasından bahsederken ''Babam çok kötü bir kocaydı'' ifadelerini kullanarak izleyenleri şaşırtan Merve Özbey’in kim olduğu ve neler yaşadığı merak edildi. Peki Merve Özbey kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte babasını eleştiren sanatçının biyografisi…

Her şarkısıyla beğeni toplayan Merve Özbey, son günlerde ailesiyle de sık sık gündeme geliyor. 2020 yılında iş insanı Kenan Koçak ile nikah masasına oturan güzel şarkıcı görkemli bir düğüne imza atmıştı. Çiftin Elif Özüm adından bir de kızları oldu. 'Duman' şarkısıyla adını müzik dünyasında duyuran Merve Özbey, Armağan Çağlayan'ın programına konuk oldu ve dikkat çeken açıklamalarla izleyenleri şaşkına uğrattı. Peki Merve Özbey kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Merve Özbey hakkında merak edilenler…

''BABAM BİR SÜRE BENİMLE GÖRÜŞMEDİ.''

Merve Özbey, konuğu olduğu programda samimi itiraflarda bulunurken çocukluğunda yaşadığı acıları ve babasıyla ilgili gerçekleri de anlattı. Babasının dünyanın en iyi insanlarından biri olduğunu belirtirken, hiç iyi bir koca olmadığını söyledi. Özbey, "Bizim yaşadıklarımız hiç kolay şeyler değildi Babam sorumluluktan kaçtı galiba. Bir süre benimle görüşmedi. Küçük bir çocuk olduğum için babama çok ihtiyacım vardı" dedi.

"BEN BABAMI ARADIKÇA AÇMAMAYA BAŞLADI...''

Merve Özbey bir süre babasının yanına gittiğini fakat daha sonra bu görüşmelerin azaldığını söyleyerek, "Ben babamı aradıkça açmamaya başladı. Gelmek istiyorum dedikçe bahane buldu. Ama hiçbir zaman saygısızlık etmedim" açıklamalarında bulundu.

Merve Özbey, "Ben tam babamla konuşmaya başlarken babamın sesi gitti. Gırtlak kanseriydi çünkü ve hiçbir şey konuşamamaya başladık." dedi.

Babası Ahmet Özbey'i kaybettiğinde 6.5 aylık hamile olan Merve Özbey, bu dönemde oldukça zorlandı.

Merve Özbey babasının vefat ettiği günü, "Fenerbahçe’nin maçı olduğu gün arkadaşlarını eve davet ediyor. Fakat maçı izleyemiyor, hayata veda ediyor" ifadeleriyle anlatmıştı.

26 Kasım'da babasını kaybeden Merve Özbey şu sözleri paylaşmıştı;

Merve Özbey’den babasına: "Çok kötü bir kocaydı"

"Günaydın baba...

Geçen sene bu saatlerde Her şeyden habersiz Ata binmek için hazırlanıyordum 6.5 aylık hamileydim. Ata binmek için hazırlandım binmek demeyelim de gidip gezip görecektik işte neyse sabah çok güzel başladı tam pazar günün hakkını vermiştik Kenan’la eve geldik misafirlerimiz gelecekti bir şeyler hazırlamaya başladım fakat beş kişilik yapacağım yere hep elim 15 kişilik yaptı anlamadım hatta anna ile birlikte birbirimize bakıp anna bugün bana ne oluyor niye bu kadar fazla oluyor bu yemekler deyip gülüştük sonra dedik ki elbet vardır birinin nasibi ne yapalım? Sonra Kenan ben uyumaya gideceğim biraz dedi 1,5 saat sonra falan aşağı indiğinde yüzü gözü kıpkırmızıydı anlamadım uyuyamadın mı dedim yok uyuyamadım dedi hadi gel biraz bahçeye çıkalım dedi hatta ben de şakayla karışık dedim ki pazartesi günü için yapılacak işleri hazırlıyorum sen kendin çık da güzelce bir nefes al beni de bir sal istersen dedim yok yok gel çıkalım dedi o 6.30 aylık hamile halimle koltuk tepelerinde zıplaya zıplaya gezdim ama yüzündeki durgun ifadeyi de fark etmiştim sonra salona girdik koltuğun köşesine oturttu beni.

Seninle bir şey konuşmam lazım dedi, sorduğum ilk soru "Babam mı öldü?" oldu. Sonrasını hatırlamıyorum.

Geçti evet 365 gün ama geçti işte…

Hem de artık her şey için çok geçti…

Elif kızım çok iyi sağlığı keyfi gayet yerinde inşallah sen de iyisindir. Huzurlusundur mutlusundur. Seni hep anıyoruz. Özellikle Fenerbahçe maçlarında… hasretle sarılıp ellerinden öperim."

MERVE ÖZBEY KİMDİR?

18 Temmuz 1988 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Merve Özbey, aslen Erzurumludur. 32 yaşında olan Merve Özbey, 1.63 boyundadır.

Merve Özbey, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği eğitimi aldı.

Merve Özbey’den babasına: "Çok kötü bir kocaydı"

Özbey'i ilk keşfeden ise Ebru Gündeş oldu. Şarkıcı Utku'nun sahne aldığı bir kulüpte vokal yapan Özbey'i dinleyen Gündeş birkaç şarkı daha söylemesini rica ettikten sonra "Vokalim olmak ister misin?" diye sordu.

Teklifi kabul eden Özbey ardından da Demet Akalın, Bengü, Özcan Deniz, Ferman Toprak, Utku ve Yaşar İpek gibi isimlere vokallik yaptı.

Demet Akalın'ın albüm lansmanında solo performans sergilerken Erdem Kınay'la tanıştı. Kınay, proje albüm yapacağını söyledi ve Özbey'e demo kaydı yaptı.

2012 yılında Kınay'ın çıkardığı proje albümünde 'Duman' şarkısına eşlik etti ve şarkı büyük kitlelere ulaşmayı başardı.

Merve Özbey’den babasına: "Çok kötü bir kocaydı"

2013 yılında Kınay'ın ikinci albümü olan Proje 2'de 'Helal Ettim' şarkısını seslendirdi. Kınay ile yaptığı şarkılar ses getirince solo albüm yapmaya karar verdi.

Temmuz 2015 yılında Özbey'in ilk albümü 'Yaş Hikayesi' piyasaya sürüldü. Albümün çıkış şarkısı da sözleri Deniz Erten, müziği Erdem Kınay'a ait olan 'Yaş Hikayesi' oldu.

Şarkı Türkiye resmî listesinde iki numaraya kadar yükselmeyi başardı. Albümün ikinci video klibi ise 'Topsuz Tüfeksiz' şarkısına çekildi.

Merve Özbey 2021 yılında uzun bir aradan sonra 'Yerle Yeksan' adında bir single çıkardı.

2020 şubat ayında iş insanı Kenan Koçak ile dünyaevine girdi. Çiftin 2021 doğumlu bir kızı var.

Merve Özbey’den babasına: "Çok kötü bir kocaydı"

MERVE ÖZBEY'İN ALBÜMLERİ

Solo albümler:

Yaş Hikayesi (2015)

Konuk olduğu albümler:

Proje (Erdem Kınay albümü)- 2012

Proje 2 (Erdem Kınay albümü)- 2013

Musa Eroğlu ile Bir Asır - 2015

Klipler:

Duman (feat. Erdem Kınay)

Helal Ettim (feat. Erdem Kınay)

Yaş Hikayesi

Topsuz Tüfeksiz

Vicdanın Affetsin

Boynun Borcu

ÖDÜLLERİ VE ADAYLIKLARI

Merve Özbey kariyer hayatı boyunca birçok ödül almış ve birçok ödüle aday olmuştur. İşte Özbey'in almaya hak kazandığı ödüller ve adaylıkları:

2013 3.Pal Fm Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı (Kazandı)

19.Siyaset Dergisi Ödülleri Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı (Kazandı)

Haliç Üniversitesi 2013'ün En'leri Ödülleri En İyi Şarkı (Helal Ettim) (Kazandı)

2014 Yeditepe Üniversitesi 2.Dilek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı (Kazandı)

2015 Haliç Üniversitesi 2015'in En'leri Ödülleri En İyi Single (Yaş Hikayesi) (Kazandı)

2016 7.KTÜ Medya Ödülleri Yılın En Hit Şarkısı (Yaş Hikayesi) (Adaylık)

En Beğenilen Albüm (Yaş Hikayesi) (Adaylık)

2.Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı (Adaylık)

En İyi Şarkı (Yaş Hikayesi) (Adaylık)

Yeditepe Üniversitesi 4.Dilek Ödülleri Yılın En İyi Kadın Şarkıcısı (Kazandı)

Yılın En İyi Şarkısı (Yaş Hikayesi) (Kazandı)

Ege Üniversitesi 5.Medya Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı (Adaylık)

En İyi Albüm (Yaş Hikayesi) (Adaylık)

En İyi Şarkı (Yaş Hikayesi) (Kazandı)

1.YBU Medya ödülleri En İyi Çıkış Yapan Şarkı (Yaş Hikayesi) (Adaylık)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...