Tgrt Haber

Sıra dışı araştırma: Parmak şekliniz kişiliğinizi söylüyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
02 Ağustos 2022 11:37 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 12:20
Sıra dışı araştırma: Parmak şekliniz kişiliğinizi söylüyor!
parmak analizi,kişilik analizi,parmak

Avustralya’da bulunan Queensland Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nün yaptığı, vücut şekli- kişilik analizleri paradoksunda ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Bireylerin parmak şeklinin kişilikleri üzerindeki etkisi birbirleriyle aynı ölçüde benzerlik gösterdi. Parmak şeklinin kişilik özellikleri üzerindeki etkisinin daha çok ırk bazlı olduğu ve mensup olunan ırka ait genlerin belirli el parmak yapısından ötürü, belirli kişilik özellikleri taşıdığı belirtildi.

Gün geçmiyor ki yeni bir araştırma daha çıkmasın. Gelişen bilim insanlığa her anlamda hizmet vermeye devam ediyor. Kişilik ve karakter odaklı araştırmalar son dönemlerde uzmanların en ilgi duydukları araştırma konusu. Psikolojiye katkı sağlayan bu araştırmalar, insanların birbirini analiz etme noktasında da oldukça işe yarıyor. Bu araştırmada parmakların uzunları baz alınıyor. Kılavuz parmaklar ise işaret ve yüzük parmakları. İşaret parmağınızın mı yoksa yüzük parmağınızın mı daha uzun olduğuna bakarak bu analizi kendiniz ya da yeni tanıdığınız kişilerin karakterini çözümlemek için yapabilirsiniz.

Sıra dışı araştırma: Parmak şekliniz kişiliğinizi söylüyor!

A- YÜZÜK PARMAĞI, İŞARET PARMAĞINDAN UZUNSA

Eğer yük parmağınız işaret parmağınızdan uzunsa dikkat çekici ya ada dikkat çekmeyi seven bir kişiliğe sahip olduğunuz söyleniyor. Herkesle anlaşabilen, uyumlu fakat haksızlık karşısında durmasını bilen ve risk almayı seven insanların özellikleri bu el yapısına sahip oluyor. Bu parmak yapısına sahip kişilerin aynı zamanda para kazanma odaklı ve tutumlu bir yapılarının olması da onları ayrı bir yere konumlandırıyor.

B- İŞARET PARMAĞI YÜZÜK PARMAĞINDAN UZUNSA

İşaret parmağı yüzük parmağından uzun olan kişiler özgüveni çok yüksek bir kişiliğe sahip olabiliyorlar. Öyle ki bu bazı bireylerde narsistlik derecesine varabiliyor. Bu kişilerin kendilerine ait bir dünyaları ve rahatsız edilmek istemedikleri bir kabukları oluyor. Çevrelerinde olup bitenle çok da ilgili olmayan bu grup, diğer taraftan ailelerine düşkünlüğü ile dikkat çekiyor. Bu el yapısına sahip insanlar genelde birinden zarar görmekten çok çekinir bu yüzden etrafa karşı bir duvar örme eğilimindedir.

C- YÜZÜK PARMAĞI VE İŞARET PARMAĞI AYNI BOYDA İSE

Yüzük parmağı ve işaret parmağı aynı boyda olan insanlar son derece sevgi dolu ve çok güvenilir insanlardır. Oldukça sakin ve huzurlu yapıları vardır. Sorun yaşamaktan çekinirler ve genelde de bu dingin yapıları sayesinde sorunsuz ve mutluluk odaklı bir yaşam sürerler. Eş ve ailesine çok düşkün olurlar ve her planı onları mutlu etmek adına yapmaya özen gösterirler. Hayatlarında denge önemlidir. Aynı zamanda titiz, düzenli ve başarılı bireylerdir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...