Tgrt Haber

TimeOut, dünyanın en iyi şehirlerini açıkladı: Türkiye'den tek kent var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 08:53 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 09:13
İstanbul

TimeOut, dünya genelinde en iyi şehirleri sıraladığı listesini paylaştı. İlk 5 sırada New York, Cape Town, Berlin, Londra ve Madrid'in olduğu listede Türkiye'den sadece tek kent var.

İngiltere merkezli medya kuruluşu olan TimeOut, dünyanın en iyi şehirlerini sıraladığı listeyi paylaştı. Her yıl düzenli olarak güncellenen listede, New York, Cape Town, Berlin, Londra ve Madrid ilk 5 sırada yer aldı.

Listede çeşitli ülkelerden şehirler bulunurken, Türkiye'den yalnızca İstanbul kendine bir yer bulabildi.

Derginin İstanbul hakkındaki yazısında, şehrin bir dönem Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının başkenti olduğu ve şimdi Türkiye'nin dinamik ve kozmopolit kalbi olduğu ifade edildi.

TimeOut, dünyanın en iyi şehirlerini açıkladı: Türkiye'den tek kent var

HAYAT CANLI...

Ayrıca; Ayasofya, Kapalıçarşı, Topkapı Sarayı gibi tarihi yapıların yanı sıra Kadıköy, Galata, Beşiktaş ve Karaköy gibi semtlerde canlı bir hayatın olduğuna vurgu yapıldı.

TimeOut, dünyanın en iyi şehirlerini açıkladı: Türkiye'den tek kent var

Sahilde yürüyüş yapmak için Ortaköy, Arnavutköy ve Bebek gibi semtlerin öne çıktığı belirtilirken, şehirdeki bazı restoranların Michelin yıldızı aldığına da dikkat çekildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...