Tgrt Haber

Uzaya gitmesi planlanan ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in hayatı ve biyografisi

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
07 May 2024 15:06 - Güncelleme : 07 May 2024 15:12
Uzaya gitmesi planlanan ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in hayatı ve biyografisi

1992 yılında dünyaya gelen isim, 8 Haziran 2024'te ABD'de yörünge altı araştırma uçuşuna katılması planlanıyorken kimdir sorusu gündeme geldi. Kaç yaşında, hangi okuldan mezun gibi sorular da merak edilirken ne iş yaptığı da araştırıldı. İkinci astronot olarak anılan Tuva Cihangir Atasever hakkında...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni astronotumuz olan Tuva Cihangir Atasever'in ne zaman uzaya gideceğini ve hangi deneyleri gerçekleştireceğini duyurdu. Vatandaşların gündeminde ise kim olduğu yer aldı. İşte eğitim aldığı okullar...

Atasever, yörünge altı araştırma uçuşunu 8 Haziran'da ABD'de olan Spaceport tesislerinden gerçekleştirecek. Kacır'ın açıklamalarına göre, bu çalışmanın uzay sınırını geçen ve mikro yerçekimi ortamında bilimsel çalışmalara katkı sunması bekleniyor.

Uçuş, ABD'nin New Mexico Eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinde olurken aksiyon 3 görev ekibinde yer alan diğer astronotların da haziran ayında Türkiye'de olacağı açıklandı.

12 Ağustos 1992 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Mühendis olan ve uzaya gitmesi planlanan ikinci astronot olan isim, Ankara Bilkent Üniversitesi’nde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmasının ardından Kaliforniya Üniversitesi’nde yüksek lisansını gerçekleştirdi.

Uzaya gitmesi planlanan ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in hayatı ve biyografisi - 1. Resim

Ülkesine dönmesinin ardından Roketsan’da Aviyonik mühendisi olarak görev aldı. Türk Uzay Yolcusu ve Uzay Misyonu için 2 Türk seçileceği açıklandığında 36 bin kişinin arasından 30 kişi Ankara'ya çağrıldı.  Recep Tayyip Erdoğan'ın Teknofest'te uzaya gidecek ismi açıklamasının ardından Tuva Cihangir Atasever'in ilk yedek Türk astronot olduğunu öğrenmiş olduk.

Uzaya gitmesi planlanan ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in hayatı ve biyografisi - 2. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...