Tgrt Haber

Vize işlemleri artık Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından yapılacak

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT Haber
18 May 2024 17:32 - Güncelleme : 18 May 2024 17:43
Vize işlemleri artık Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından yapılacak

Vatandaşlar tarafından vize işlemlerinin nasıl yapılacağı merak ediliyor. Ayrıca vatandaşlar şirketlerin artık neden vize işlemlerine bakmadığını da araştırıyor. İşte vize işlemleri için kurulan Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın detayları...

Yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlar eskiden aracı şirketler ile vize işlemlerini hallediyorlardı. Ancak bu durum değişti ve ara şirketler ortadan kaldırılacak.

Vatandaşlar tarafından vize işlemlerinin nasıl yapılacağı ise merak ediliyor.

Vize işlemleri artık Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından yapılacak - 1. Resim

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni teklif ile birlikte artık vize işlemleri Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından yürütülecek.

Konu ile ilgili bilgi veren AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, 2023 yılında aracı firmaların yaptığı vize faaliyetleri ile bütçeye 1,1 milyar lira aktarıldığını belirtti.

Vize işlemleri artık Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından yapılacak - 2. Resim

Bu rakamın şirketlerin elde ettiği gelirin yüzde 20'si olduğunun altını çizen Canbey, gelirin yüzde 80'inin aracı şirketlere kaldığını ifade etti.

Yapılan hesaplamalara göre 2023 yılında vize aracı şirketleri işlemlerden 5,5 milyar lira gelir elde etti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...