Tgrt Haber

Zelenski'nin oynadığı Halkın Hizmetkarı dizisinin konusu nedir? Dizi Netflix'e geri döndü

17 Mart 2022 17:39 - Güncelleme : 18 Mart 2022 16:51
Zelenski'nin oynadığı Halkın Hizmetkarı dizisini Netflix  kütüphanesine geri ekledi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin başrolünde oynadığı Halkın Hizmetkarı dizisinin Netflix’te yeniden gösterime girdi. Başkanlık döneminden önce komedi dizisinde oynadığı karakterin gerçeğe dönüşmesiyle dikkatleri üzerine çeken dizinin konusu ise herkes tarafından merak ediliyor. Peki Zelenski’nin oynadığı Halkın Hizmetkarı dizisinin konusu nedir? Zelenski'nin dizisi ne anlatıyor? Halkın Hizmetkarı dizisi ne zaman çekildi? İşte diziden gerçeğe dönüşen bir hikaye…

Zelenski'nin oynadığı Halkın Hizmetkarı dizisini Netflix kütüphanesine geri ekledi

Rusya’nın savaş başlattığı Ukrayna’nın Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin direnişi tüm dünya tarafından takdir toplamaya devam ediyor. Rusya’nın işgali devam ederken Zelenski'nin hayat hikayesi ve dizisi büyük ilgi görmeye başladı. Zelenskiy’nin siyasete girmeden önce çektiği 'Halkın Hizmetkarı' (Servant of the People) isimli dizi Netflix'in kütüphanesine geri ekledi. Dizi bir haftada 15 ülkeye satıldı, 20 ülke ise sırada bekliyor. Dizinin Netflix’te yayınlanmaya başlamasının ardından konusunun ne olduğu merak ediliyor. Peki, Zelenski'nin dizisi ne anlatıyor? Halkın Hizmetkarı dizisinin konusu nedir? Halkın Hizmetkarı dizisi ne zaman çekildi?

KOMEDİ DİZİSİNDEN UKRAYNA DEVLET BAŞKANILIĞINA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski siyasete girmeden önce bir komedi dizisinin başrolüydü. Siyasete girmeden önce çekimleri yapılan dizinin haklarını elinde bulunduran İsveçli ajans, dizinin yalnızca 1 hafta 15 ülkeye satıldığını duyurdu.

Üç sezondan oluşan ‘Servant of the People’ 2017 ve 2021 yılları arasında akış hizmetinde yer alıyordu. Ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte 16 Mart’ta geri döndü. Netflix, dizinin ABD platformunda geri döndüğünü açıkladı.

Zelenski devlet başkanı seçilmeden önce Halkın Hizmetkarı isimli dizide tesadüf eseri cumhurbaşkanı olan bir tarih öğretmeni rolünü canlandırıyordu.

Ukrayna'da bir televizyon dizisinde "başkan" rolü oynayan Volodimir Zelenski, gerçekten de ülkenin lideri seçildi. Diziyi izleyince, Zelenski'nin neden seçildiğini anlamak hiç de zor değil. Zelenski'nin yaptığı da, Ukraynalıların içindeki ölgün, bîtap idealizmi canlandırmak, onları yeniden kendilerine inandırmak; ümitlerini sürgünden geri döndürmek.

Rusya işgaline direnen Ukrayna lideri Zelenski, bazı kesimler tarafından eleştirilirken, birçok kişi kesim tarafından da destekleniyor. Tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu ve savaş sonrasında gündeme gelen Zelenski’nin hayatı ve filmi ise büyük ilgi görmeye başladı.

ZELENSKİ'NİN OYNADIĞI HALKIN HİZMETKARI DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Ukrayna’nın yeni devlet başkanı olarak hiçbir siyasi tecrübesi bulunmayan komedyen Volodimir Zelenski’nin seçilmesi, dünya genelinde gündem olmuştu. Zelenski televizyondaki bir komedi dizisinde devlet başkanı rolünü oynuyordu. Zelenski’nin, "Vasil Petroviç Holoborodko" adlı, "tesadüfen devlet başkanı" olduğu karakteri canlandırdığı Halkın Hizmetkârı (Sluga Naroda/Sluha Narodu) dizisi, Ukrayna’da 2015’ten beri ekranlardaydı.

Dizinin ilk sezonu büyük ilgi görünce filmi de çekilmiş. Dizide tarih öğretmeni rolündeki Vasil Petroviç Holoborodko'yu, öğrencilerinden biri, Ukrayna siyasetinin yozluğu, siyasetçi seçkinlerin yozluğu üzerine ağzına geleni söyleyip veryansın ederken gizlice kayda alıyor. Bu kayıt, sosyal medya üzerinden yayılıp da, "aday olsa oy veririm" diyenler çığ gibi artıyor ve öğretmen Holoborodko, sonunda öğrencilerinin zorlaması ile gerçekten de aday oluyor ve seçiliyor. Dizide, lise öğretmeninin tesadüfen seçilmesinde etkili olan bir başka "hayati" faktörde, ülke politikasını manipüle eden oligarkların, kimin kazanacağı konusunda kendi aralarında anlaşmazlığa düşmeleri ve seçimleri "rahat bırakmaları" idi.

 

Zelenski'nin oynadığı Halkın Hizmetkarı dizisinin konusu nedir? Dizi Netflix'e geri döndü

 

Servant of the People, ülkesindeki hükümet yolsuzluğunu kınayan viral bir videoda yer aldıktan sonra, beklenmedik bir şekilde Ukrayna Cumhurbaşkanı olan bir lise öğretmeninin siyasi talihsizliklerini konu alıyor. Dizide öğretmen rolünde ise Volodomir Zelenski yer alıyor. Zelenski'nin canlandırdığı öğretmen Vasiliy Goloborodko, dizide viral olan bir konuşma sayesinde, sistemden yaka silken halkın oylarıyla devlet başkanı seçiliyor. Dizi Zelenski’nin 2019‘da Ukrayna cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından sona erdi.

Halkın Hizmetkârı dizisi, 2019'un baharına kadar ekranlardaydı. 31 Mart 2018'de, aynı isimli bir siyasi parti kuruldu ve bu partinin lideri, dizinin Holoborodko'su Volomdimir Zelenskiy, 21 Nisan 2019'da Ukrayna Devlet Başkanı seçildi. 20 Mayıs 2019'da ise Zelenskiy, Verkhovna Rad'da, yani Ukrayna Parlamentosu'nda yemin ederek ülkenin resmen altıncı başkanı oldu. İlk işi de, Meclis'i feshetmek oldu. 

Dizinin haklarını elinde bulunduran İsveçli ajans, dizinin yalnızca geçen hafta 15 ülkeye satıldığını açıklamıştı. Dizinin Netflix'in Türkiye içeriğine eklenip eklenmeyeceği ise henüz belli olmadı.

ZELENSKİ'NİN DİZİSİ NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

AFP haber ajansına konuşan Eccho Rights isimli ajansın ortağı Nicola Soderlund, "Halkın Hizmetkârı" adlı dizi için 20 ülke ile daha konuştuklarını söyledi. "Halkın Hizmetkârı" isimli 2015 yapımı dizide, Zelenski, tarih öğretmeni Vasiliy Goloborodko’yu canlandırıyordu. Öğretmen dizide viral olan bir konuşma sayesinde, sistemden yaka silken halkın oylarıyla devlet başkanı seçiliyor.

Zelenski'nin oynadığı Halkın Hizmetkarı dizisinin konusu nedir? Dizi Netflix'e geri döndü

NETFLIX RUSYA'DAN ÇEKİLMİŞTİ

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik düşmanlıklarını kınamasının bir parçası olarak Netflix, ülkedeki hizmetlerini askıya aldı. Aynı zamanda gelecekteki tüm projeleri de duraklattı.

DİZİ İSMİ PARTİNİN İSMİ OLDU

Daha sonra siyasete giren Zelenski'nin başında olduğu iktidar partisinin ismi de diziden gelen Halkın Hizmetkarları Partisi.

Dizinin haklarını elinde bulunduran İsveçli firma, Netflix’te görüşme yaptıklarını söylüyor.

2015 yılında ilk gösterimi yapılan "Halkın Hizmetkarı" isimli dizide öğretmenlik yaparken tesadüfen devlet başkanı karakterini canlandıran Zelenskiy'nin rolü 2019 yılındaki seçimlerde gerçek olmuştu.

Zelenskiy’nin kurduğu “Kvartal 95 Studio” isimli yapım şirketinin çektiği TV dizinin dağıtımını “Eccho Rights” şirketi üstlenmişti.

TV dizisinin eski bir şov olduğunu hatırlatan Söderlund, son gelişmeler dikkate alındığında dizinin herkes için yeniden çok ilginç bir hale geldiğini söyledi.

Dizide, Zelenskiy’nin canlandırdığı Vasiliy Petrovich Goloborodko, bir yandan normal hayatını sürdürerek lider olmanın avantajlarından kaçınırken, diğer yandan ülkeyi yönetmeye çalışıyor.

Ukrayna’da çok beğenilen ve 3 sezon gösterime giren dizi, daha sonra aşırı ilgi üzerine sinema filmi olarak çekilmişti.

DİZİ HANGİ ÜLKELERDE GÖSTERİLİYOR?

İngiltere’ye yayın yapan “Channel4 ” dizinin ülkedeki gösterim haklarını satın aldığını ve pazar günleri "Halkın Hizmetkarı"nın gösterime gireceğini duyurdu.

Eccho Rights, Orta Doğu’da MBC ile Yunanistan’ın ANT 1 ve Romanya’nın PRO TV kanalları ile anlaşma sağlandığını ve bunun dışında dizinin Bulgaristan, Moldova, Estonya, Fransa, Finlandiya ve Gürcistan’daki televizyonlarda da yayımlanacağını duyurdu. ABD’de dizinin yayın haklarını kimin aldığı ise şu ana kadar açıklık kazanmadı.

Bu arada dağıtım şirketi Eccho Rights, Ukrayna Kızılhaç’ına 50 bin dolar bağışta bulundu. Şirket, işgal yüzünden daha önce dağıtım hakkını aldığı Rus dizilerini ise ürün kataloğundan çıkardı.

“Servant of the People” Ukrayna’da daha önce en iyi dizi dalında “Teletriumph Ödülü” alırken, 2016 yılında Houston kentinde en iyi televizyon komedi dizisi alanında “Gold Remi Ödülü” kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...