Tgrt Haber

Cedi Osman'dan Hidayet Türkoğlu'nun iddialarına cevap: Kimsenin beni kamuoyunun önüne atmasına izin vermem

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 22:11 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 22:17
Cedi Osman'dan Hidayet Türkoğlu'nun iddialarına cevap: Kimsenin beni kamuoyunun önüne atmasına izin vermem
Cedi Osman,Hidayet Türkoğlu,Milli Takım

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, gün içerisinde yaptığı açıklamayla Cedi Osman’ın milli takıma gelmek istemediğini söyledi. Sosyal medya hesabından Türkoğlu’nun iddiasına cevap veren Osman, “Ben milli formayı reddetmedim. Kimsenin de beni kamuoyunun önüne atmasına izin vermem. Hakkımda yapılan suçlamaları asla kabul etmediğimi ve gerçekleri söylemeye devam edeceğimi bilmenizi isterim” ifadelerine yer verdi.

Eski milli basketbolcu ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, gün içerisinde yaptığı açıklamayla NBA’de San Antonio Spurs forması giyen Cedi Osman’ın milli takıma gelmek istemediğini söyledi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda Türkiye Basketbol Ligi’nin isim sponsorluğu anlaşması töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkoğlu; Shane Larkin, Scottie Wilbekin ve Cedi Osman ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“LARKIN VE WILBEKIN’IN CEZALARI BİZİ MUTLU ETTİ”

Larkin ve Wilbekin’e verilen cezaların TBF tarafından memnuniyetle karşılandığını, “Verilen cezalar bizi mutlu etti” sözleriyle ifade eden Türkoğlu, Cedi Osman’ın da kendilerine ‘milli takıma gelmek istemediğini söylediğini’ kaydetti.

“NEDEN GELMEDİĞİNİ CEDİ’YE SORMAK LAZIM”

Türkoğlu, şöyle konuştu:

“Cedi Osman bizim yanımıza gelip milli takımda oynamak istemediğini söyledi. Biz de kimsenin zorla ya da isteksiz olarak milli takıma gelmesini sağlayacak insanlar değiliz. Bu soruyu bizden çok Cedi ve diğer arkadaşlara sormamız gerekir. Hiçbir sakatlığı olmayıp, sezonu erken bitirip, milli takımda neden oynamak istemediklerini bizden çok onlara sormak gerekir.”

“KİMSENİN BENİ KAMUOYUNUN ÖNÜNE ATMASINA İZİN VERMEM”

TBF Başkanı Türkoğlu’nun bu açıklamalarına Cedi Osman’dan cevap geldi. Milli basketbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ben milli formayı reddetmedim. Benim için Ay-Yıldızlı formadan daha değerli bir forma yoktur. Kimsenin de beni kamuoyunun önüne atmasına izin vermem. Hakkımda yapılan suçlamaları asla kabul etmediğimi ve gerçekleri söylemeye devam edeceğimi bilmenizi isterim” ifadelerine yer verdi.

Cedi Osman’ın X platformundan yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Dünyanın çok daha önemli konularla, acılarla imtihan edildiği günlerde, kişisel bir konuyla ilgili sizleri meşgul etmek istemezdim. Formasını hayatım boyunca gururla taşıdığım Milli Takım’ın bir tartışma konusu olmasından derin bir üzüntü duyuyorum. Tam da bu yüzden gerçeklerin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu güne kadar tüm kategorilerde 178 kez milli formayı giydim. Yaşananlar ne olursa olsun, görev verildiğinde elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim.

Son 6 sezonu NBA’de olmak üzere 10 senedir en üst seviyede basketbol oynuyorum. Bu sene, yılların verdiği mental ve fiziksel yorgunluğun artık sağlığımı da etkilediğini fark etmeye başladım. 2 Haziran 2023 tarihinde, kimseyi mağdur etmemek adına milli takım kadrosu açıklanmadan önce federasyon yetkilileriyle bir araya gelip, bu seneki FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’ndan izin istedim.

Bu dönemi dinlenerek ve rehabilite olarak geçirmek istediğimi söyledim. Toplantıda federasyon başkanımız Hidayet Türkoğlu ve mili takım yetkililerimiz de vardı. Kendileri de konuya olumlu şekilde yaklaştı, onay verdi, hatta oluşabilecek olumsuz bir algıya karşı beni korumak istediklerini de belirttiler.

Ben milli formayı reddetmedim.

Benim için Ay-yıldızlı formadan daha değerli bir forma yoktur.

AMA…

Kimsenin de beni kamuoyunun önüne atmasına izin vermem. Hakkımda yapılan suçlamaları asla kabul etmediğimi ve gerçekleri söylemeye devam edeceğimi bilmenizi isterim.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...