Tgrt Haber

EuroLeague'de normal sezonun MVP'si, Sasha Vezenkov oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 May 2023 16:28 - Güncelleme : 18 May 2023 16:59
EuroLeague'de normal sezonun MVP'si, Sasha Vezenkov oldu
basketbol,Euroleague

Temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun veda ettiği THY Euroleague'de normal sezonun en değerli oyuncusu belli oldu. Yunan devi Olimpiakos'un yıldızı Sasha Vezenkov, normal sezonun MVP'si seçildi.

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en prestijli basketbol turnuvası olan THY Euroleague'de 2022-2023 sezonunun en değerli oyuncusu (MVP) belli oldu.

8 KEZ DOUBLE-DOUBLE YAPTI

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre; Euroleague'de normal sezon ve play-off'ların tamamlanmasının ardından yılın en iyileri de belli oluyor. Fenerbahçe Beko'yu eleyerek Final Four'a kalan Olimpiakos’ta beşinci senesini geçiren Bulgar yıldız Vezenkov; taraftar, medya, başantrenör ve takım kaptanları tarafından yapılan oylama sonucu normal sezonun MVP'si seçildi.

Bu sezon 8 kez double-double yapan 27 yaşındaki basketbolcu, maç başına 17.2 sayı, 6.8 ribaund ve 1.8 asist ortalamalarıyla oynadı. Sasha Vezenkov, sezon boyunca 5 kez haftanın, 2 defa da ayın MVP'si seçilmişti.

FINAL FOUR HEEYCANI BAŞLIYOR

Euroleague'de Final Four etabı yarın başlıyor. Dev organizasyon, geçtiğimiz sezon oynadıkları play-off eşleşmesi ile büyük heyecan oluşturan Olympiakos-Monaco ile iki İspanyol devi Barcelona-Real Madrid eşleşmelerine sahne olacak.

THY EuroLeague Final Four Litvanya'nın Kaunas kentinde 19-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...