Tgrt Haber

Fenerbahçe, Wilbekin için CAS’a gidiyor!

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2023 22:18 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 22:22
Fenerbahçe, Wilbekin için CAS’a gidiyor!
Scottie Wilbekin,Fenerbahçe,CAS

Fenerbahçe Beko, Olimpiyat Elemeleri’nde Milli Takım’a katılmadığı gerekçesiyle Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından 5 maç men ve para cezasına çarptırılan Scottie Wilbekin için her mecrada hukuki süreci yürüteceğini duyurdu.

Fenerbahçe Beko, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından 5 maç men ve 90 bin TL para cezasına çarptırılan Scottie Wilbekin için CAS’a itirazda bulunacağını açıkladı.

Fenerbahçe’nin resmi site üzerinden Scottie Wilbekin’in cezasına ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"O tarihte de belirttiğimiz üzere tamamen sağlık sebepleri nedeniyle eleme maçlarından affını isteyen sporcumuz, Milli Takım idari ekiplerince kendisine ulaşıldığı ilk günden itibaren bu süreci kendilerine detaylı şekilde iletmiş ve gerekli raporları Milli Takım yetkililerimize sunmuştur.

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından sporcumuza verilen cezanın, kısa süre önce tarafımıza ulaşan karar neticesinde Tahkim Kurulu tarafından da onaylandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Üzülerek belirtmek isteriz ki sporcumuza, tamamen haklı olduğuna inandığımız gerekçelerine rağmen Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından verilen ve Tahkim Kurulu tarafından onanan bu ceza, yalnızca oyuncumuz Scottie Wilbekin’e zarar vermekle kalmamıştır.

Her sezon yaptığı yatırımlarla yurt içi ve yurt dışı tüm yarışmalarda en üst seviyede rekabetçi olmaya gayret eden Kulübümüz, hem kadro planlaması hem de maddi olarak çok ciddi bir şekilde zarar görmüştür.

Bunu yanı sıra hem Milli Takımımız hem de Avrupa’nın en kaliteli liglerinden biri olduğunu iddia ettiğimiz Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin marka değeri önemli ölçüde yara almıştır.

Tüm branşlarda Milli Takımlarımıza gururla hizmet eden sporcuları bünyesinde barındıran Kulübümüz, kadrolarında yer alan sporcular ve teknik çalışanlarla birlikte Milli Takımlarımızın her dalda en büyük destekçisi olmuştur.

Tartışma kabul etmeyecek bu gerçekliğe ve sporcumuzun sunduğu haklı gerekçelere rağmen verilen bu cezanın tarafımızca kabul edilemez olduğunu belirtiyor; Bu sürecin hukuki boyutunun gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gerekse FIBA ve CAS nezdinde Kulübümüzce ve Oyuncumuz tarafından gerekli tüm adımlar atılarak takip edileceğinin bilinmesini istiyoruz."

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...