Tgrt Haber

Jordan'ın 'Son Dans' ayakkabıları rekor fiyatla satıldı!

12 Nisan 2023 13:03 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 13:37
Jordan'ın 'Son Dans' ayakkabıları rekor fiyatla satıldı!
michael jordan,chicago bulls,nba

Efsane basketbolcu Michael Jordan'ın, NBA 1998 finallerinin 2. maçında giydiği ayakkabılar, rekor bedel olan 2,2 milyon dolara alıcı buldu.

ABD'li basketbol yıldızı Michael Jordan'ın Chicago Bulls ile kariyerinin son sezonunda finallerde giydiği ayakkabılar açık artırmayla sahibini buldu. 

Sotheby's müzayede evi tarafından yapılan açıklamaya göre Jordan'ın, Chicago Bulls formasını son kez giymesi ve kariyerinin son şampiyonluğuna ulaşması nedeniyle "Son Dans" adıyla spor literatürüne geçen sezonda giydiği ayakkabılar için 3 Nisan'da başlatılan açık arttırma sonuçlandı.

Jordan'ın 'Son Dans' ayakkabıları rekor fiyatla satıldı!

2,2 MİLYON DOLARLIK AYAKKABILAR

"Air Jordan 13" modeli olan ayakkabılar, 2,2 milyon dolara alıcı bularak satılan en pahalı spor ayakkabı rekorunu kırdı. Jordan’ın aynı final serisinde giydiği Chicago Bulls forması da 2022'de 10,1 milyon dolara satılmıştı.

Daha önceleri ABD'li basketbol yıldızı Michael Jordan'ın 1984'te Chicago Bulls ile ilk sezonunda giydiği Nike Air Ships ayakkabısı, Nevada eyaletine bağlı Las Vegas'taki müzayedede açık arttırma yoluyla satışa çıkarılmış ve tanınmış koleksiyoncu Nick Fiorella tarafından 1.47 milyon dolara satın alınmıştı.

Jordan'ın 'Son Dans' ayakkabıları rekor fiyatla satıldı!

1984 NBA Draft'ında 3. sıradan seçildiği Chicago Bulls ile 6 şampiyonluk yaşayan Michael Jordan, basketbol tarihinin en iyisi olarak anılıyor. 

Aktif kariyerini 2003 yılında sonlandıran ve sayısız başarıya imza atan 60 yaşındaki Jordan, 2010 yılından beri NBA takımlarından Charlotte Hornets'ın çoğunluk hissesinin sahibi konumunda.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...