Tgrt Haber

NBA Play-In maçlarının kazananları Oklahoma City Thunder ve Chicago Bulls

Editör: Burak Özkarpuzcu / Kaynak: TGRT HABER / AA
13 Nisan 2023 11:08 - Güncelleme : 13 Nisan 2023 11:33
NBA Play-In maçlarının kazananları Oklahoma City Thunder ve Chicago Bulls
nba,playin,playoff,thunder,bulls

NBA'de son play-off biletlerini kapmak için play-in maçlarında mücadele eden Oklahoma City Thunder, New Orleans Pelicans'ı 123-118, Chicago Bulls, Toronto Raptors'ı 109-105 mağlup etti.

NBA play-offlarında mücadele edebilmek için bir şans niteliğinde olan iki play-off müsabakası sonuçlandı.

TIMBERWOLVES'UN RAKİBİ THUNDER

Batı Konferansı'nda normal sezonun 10. sıra takımı Oklahoma City Thunder ile 9. sıradaki New Orleans Pelicans, play-in maçında karşı karşıya geldi.

Thunder'ın 123-118 kazandığı maçta Shai Gilgeous-Alexander 32 sayı, 5 ribaunt, Josh Giddey 31 sayı, 9 ribaunt, 10 asist ve Luguentz Dort 27 sayı, 5 ribauntluk performanslarıyla takımlarını galibiyete taşıdılar.

Ev sahibi Pelicans'ta Brandon Ingram 30 sayı, 6 ribaunt, 7 asist, Trey Murphy 21 sayı, 4 ribaunt, Herbert Jones ise 20 sayı 5 ribaunt, 5 asisti galibiyet için yeterli olmadı. 

Bu sonuçla rakibini eleyen Thunder, Batı Konferansı'nın 8. sırasından play-off'a girebilmek için Minnesota Timberwolves ile bir play-in maçına daha çıkacak. Karşılaşmanın galibi, play-off ilk turunda normal sezonun Batı Konferansı lideri bitiren Denver Nuggets ile eşleşecek.

GERİDEN GELEREK KAZANAN BULLS

Bulls'un Raptors deplasmanında 19 sayı geriden gelerek 109-105 kazandığı play-in mücadelesinde Zach LaVine, 39 sayı, 6 ribauntla takımının galibiyetindeki en önemli isim olurken, DeMar DeRozan 23 sayı, 7 ribaunt ve Nikola Vucevic 14 sayı, 13 ribauntla öne çıkan diğer isimler oldular.

Raptors'ta Pascal Siakam'ın 32 sayı, 9 ribaunt, 6 asist, Fred VanVleet'in 26 sayı, 12 ribaunt, 8 asist ve Scottie Barnes'ın 19 sayı, 10 ribauntluk performansları kazanmaya yetmedi.

Rakibini eleyen Bulls, Doğu Konferansı'nın 8. sırasından play-off'a katılabilmek için Miami Heat ile bir play-in maçına daha çıkacak. Bu karşılaşmayı kazanan takım, play-off ilk turunda normal sezonu batı konferansının zirvesinde tamamlayan Milwaukee Bucks ile 7 maçlık bir seri oynayacak.

Kaynak: TGRT HABER / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...