Tgrt Haber

Türk Telekom'un İspanya'daki final maçı öncesi otobüs skandalı!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber | AA
04 May 2023 18:07 - Güncelleme : 04 May 2023 18:19
7Days Avrupa Kupası,İspanya,Gran Canaria,Türk Telekom,Önder Külçebaş

7Days Avrupa Kupası finalinde İspanya temsilcisi Gran Canaria'ya konuk olacak Türk Telekom kafilesi, maçı öncesi antrenmana giderken otobüste kaza geçirdi. Genel Menajer Önder Külçebaş kazayla ilgili olarak İspanyol otobüs şoförünü sert ifadelerle suçladı.

7Days Avrupa Kupası finalinde İspanya temsilcisi Gran Canaria'ya konuk olacak Türk Telekom Basketbol Takımı'nda talihsiz bir olay yaşandı.

Türk Telekom Genel Menajeri Önder Külçebaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, maçın son hazırlıklarını tamamlamak üzere otelden salona gitmek için yola çıktıkları otobüsün şoförünün sebep olduğu olumsuz bir durumun meydana geldiğini kaydetti.

"BİLEREK FRENE BASTI"

İlk olarak otobüs şoförünün bilerek yolu uzattığını belirten Külçebaş, "Bizi salona getiren otobüs şoförü, 10 dakikalık yolu 40 dakikada geçti, İdmana geç kalıyorduk. Şoför, yolculuk sırasında radyonun sesini açtı. Kısmasını birkaç defa rica ettik. Daha sonra hocamız Erdem Can, kalkıp sesi kısmak istediğinde bilerek frene bastı."

"KOÇ ERDEM CAN BOYNUNU İNCİTTİ"

"Hocamız kafasını cama çarparak boynunu incitti. Erdem hoca boyunlukla idmanı yaptırdı. Buradan da acil bir şekilde sedyeyle hastaneye götürüldü. Şu an MR çekiliyor. Ciddi bir travması var. Avrupa Kupası ve Gran Canaria'yı suçlamak istemiyoruz ama bunun sorumlusu hesabını verecek. Şunu da söylemek istiyorum, inşallah koçumuz takımın başında maça çıkacak."

TÜRK TELEKOM'DAN KINAMA!

Türk Telekom Basketbol Kulübü, 7Days Avrupa Kupası finalinde İspanya temsilcisi Gran Canaria ile karşılaşacağı maç öncesi yaşanan skandal olayı kınadı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, basketbol takımının, İspanya'nın Las Palmas kentindeki final maçı öncesi antrenmanın yapılacağı salona taşıyan otobüsün şoförünün sebep olduğu üzücü olayla ilgili açıklama yapılma gereği duyulduğu belirtildi.

KOÇ ERDEM CAN'IN DURUMU BELLİ OLDU

Yaşanan olumsuz durum sırasında kafasını cama çarparak boynunu inciten Erdem Can'ın durumuna da değinilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Türk Telekom Basketbol Takımımızı 7Days Avrupa Kupası final maçı öncesi antrenmanın yapılacağı salona taşıyan otobüsün şoförünün sebep olduğu üzücü olayı kınıyor, en güzel cevabı parkede sportmence mücadele ederek vereceğimize inanıyoruz. Başta başantrenörümüz Erdem Can olmak üzere takımımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hocamız, hastanedeki tetkikleri sonrası konakladığı otele ulaşmış, boynunda oluşan ciddi travmanın tedavi sürecinin ise üç haftayı bulabileceği bildirilmiştir. Yaşanan olayla ilgili incelemelerimiz devam ederken, çıkacak sonuçların ve devam eden süreçlerin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."TBF: “Yaşanan bu olayın takipçisi olacağız”

https://twitter.com/TT_Basketbol/status/1653779789314916353

TBF: "TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), 7Days Eurocup finalinde Gran Canaria ile Türk Telekom, mücadelesi öncesi ve sonrasında yaşanan olayların takipçisi olacaklarını açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, “7Days Eurocup finalinde mücadele eden temsilcimiz Türk Telekom, İspanya’nın Gran Canaria ekibiyle karşılaşmış ve organizasyonu da ikinci sırada tamamlamıştır. Bu müsabaka öncesinde temsilcimiz Türk Telekom’un antrenman yaptığı salon yolunda başantrenör Erdem Can’ın yaralanmasıyla sonuçlanan rezil olay, Türkiye Basketbol Federasyonu olarak bizleri derinden üzmüştür. Benzeri görülmemiş bu şok edici olay ve saha içinde uygulanan çifte standarda rağmen ekibimiz Türk Telekom, sonuçtan bağımsız olarak parkede ortaya koymuş olduğu performansla tüm Türkiye’yi gururlandırmıştır. Temsilcimiz Türk Telekom’un, final müsabakası gibi şampiyonun belirleneceği önemli bir karşılaşma öncesi, esnası ve sonrasında yaşamış olduğu korkunç olaylar, Türkiye Basketbol Federasyonu ile kulüplerimizin, EuroCup organizasyonu ile olan ilişkilerini bir kez daha gözden geçirme noktasına gelmesine yol açmıştır. Saha dışında yaşanan bu spor ahlakından uzak olay nedeniyle temsilcimiz Türk Telekom’a bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yaşanan bu olayın takipçisi olacağımızı da tüm kamuoyuna duyuyoruz” denildi.

Kaynak: TGRT Haber | AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...