Tgrt Haber

“27” romanının yazarı Aykut Demirel kimdir? 

20 Eylül 2022 15:24 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 15:31
“27” romanının yazarı Aykut Demirel kimdir? 
aykut demirel

İlk romanı “27” ile çok satanlar listesine giren yazar ve illustrator sanatçısı olan Aykut Demirel’in hayatı merak konusu. Sıra dışı çizimleriyle de dikkat çeken Demirel, şimdilerde adını yurt dışına duyurmaya hazırlanıyor. Kısa sürede büyük başarılar elde eden genç yazarın bilinmeyenleri...

Aykut Demirel, 9 Eylül 1988 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Adalet Ön Lisans ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Lisans Bölümü’nde okuyan Demirel, 2 yıl üzerinde çalıştığı ilk romanı “27”yi kısa süre önce yayımladı. Varoluşçuluk ve hiçlik teorilerini temel alarak yazdığı roman çok satanlar listesine girince, Aykut Demirel de edebiyat dünyasında adından söz ettirmeye başladı.

“Çizdikleri çok ilgi çekiyor.”

Aynı zamanda illustrator sanatçısı olan ve kalemi hiç kaldırmadan çizdiği sıra dışı resimlerle sanatseverlerin dikkatini çeken Aykut Demirel, edebiyat ve sanat dünyasının yanı sıra sosyal medyada da adından söz ettiriyor. Başarılı ismin paylaşımları özellikle Instagram’da büyük beğeni topluyor.

“Kitabı film oluyor.”

Felsefeyi modern hikâyelere entegre ederek daha anlaşılabilir kılmayı hedefleyen Aykut Demirel’in “27” kitabı önümüzdeki aylarda sinemaya uyarlanacak. Senaryosunu Özgür Kılıçlar’ın kaleme aldığı filmin çekimleri 2023’ün ilk aylarında yapılacak. Demirel’in romanı İngilizceye çevrilerek yurt dışında da okurlarla buluşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...