Tgrt Haber

Milletvekili Ali Mahir Başarır kimdir, nereli, kaç yaşında?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
09 Şubat 2024 11:42 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 11:52
Milletvekili Ali Mahir Başarır kimdir, nereli, kaç yaşında?
,chp

Ali Mahir Başarır kimdir, nereli, kaç yaşında? Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın hayatı ve siyasi kariyeri merak ediliyor. İşte, Ali Mahir Başarır ve biyografisi...

Ali Mahir Başarır kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın hayatı ve siyasi kariyeri!

ALİ MAHİR BAŞARIR KİMDİR?

Ali Mahir Başarır, Türk siyasetçi ve avukat olarak bilinir. Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 Eylül 1975'te doğmuştur.

Tarsus'ta doğan Ali Mahir Başarır, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Başarır, aynı üniversitede Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. İstanbul'da serbest avukatlık yaparak kariyerine başlamış ve aynı zamanda Maltepe Spor Kulübü ve Kartal Spor Kulübü'nde yöneticilik yapmıştır.

SİYASİ KARİYERİ

12 Eylül darbesi sonrasında yeniden açılan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tarsus ilçe örgütlenmesinde görev almıştır. İlk kez 2011 genel seçimlerinde Mersin Milletvekili aday adayı olan Başarır, 2018 genel seçimlerinde Mersin Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir. Ayrıca 25-26 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayında Parti Meclisi üyesi seçilmiştir. Ali Mahir Başarır, TBMM Anayasa Komisyonu üyesi olarak da görev yapmaktadır.

AİLE HAYATI

Ali Mahir Başarır, evli ve iki çocuk babasıdır. Ailesine ve siyasi kariyerine önem veren Başarır, Mersin'in sesi olmaya devam etmektedir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...