Tgrt Haber

Serbest piyasada dolar düşüşte! Türk Lirası değer kazanıyor! 29 Nisan dolar, euro ve döviz kurları

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
29 Nisan 2024 07:39 - Güncelleme : 29 Nisan 2024 08:13

Merkez Bankası'nın TL'yi özendirici adımları sonrası Kapalıçarşı'da yıllar sonra ilk kez Merkez Bankası kurunda daha düşük fiyata dolar satıldı. Bunun üzerine dolarda düşüş sürer mi sorusu akla geldi. Peki bugün dolar ne kadar? İşte 29 Nisan dolar, euro ve döviz kurları... 

31 Mart'ta düzenlenen yerel seçimlerin ardından dalgalı bir seyre geçen dolar kuru serbest piyasada bir ara 33 lira bandını zorlamıştı. Ancak daha sonra 32.50 TL civarında fiyatlanan dolar bu seviyelerdeki seyrini sürdürüyor.

Buna karşın piyasaların kırılgan yapısı ve uluslararası gelişmeler akıllara Dolar 40 lira olur mu, sorusunu getiriyor geldi.

DOLAR 40 TL OLUR MU?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Daha önce dolar kurunda 40 TL üzeri, euro kurunda 50 TL üzeri, gram altında ise 3 bin lira üzerinde beklentisi olduğunu belirten Memiş, bu tahminlerinde bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Ekonomist Erdoğan Turan ise izlenen para politikasının amaçlarından birinin TL'ye dönüşün sağlanması olduğunu belirterek, "Liralaşma hamlesinde başarı sağlanırsa Merkez Bankası'nın para politikasının etkinliği daha da güçlenir" değerlendirmesini yaparak karşıt bir görüş savundu.

Peki bugün dolar ne kadar? İşte 29 Nisan dolar, euro ve döviz kurları...

DOLAR NE KADAR?

Dolar sabah saatleri itibariyle bankalar arası piyasada 32.27 civarında işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

Euro bugün piyasa açılışını 34.50 liranın hemen üzerinde yaptı

29 NİSAN DÖVİZ KURLARI

Serbest piyasada dolar düşüşte! Türk Lirası değer kazanıyor! 29 Nisan dolar, euro ve döviz kurları - 1. Resim

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...