Tgrt Haber

33 yıl boşu boşuna hapis yattı! İtirafla gelen özgürlük

26 May 2023 14:58 - Güncelleme : 26 May 2023 15:15
33 yıl boşu boşuna hapis yattı! İtirafla gelen özgürlük
ABD,Mahkum

1990 yılında cinayete teşebbüsten 45 yıl hüküm giyen Daniel Saldana, başka bir suçlunun itirafıyla 33 yıl sonra tahliye oldu. Mahkeme sürecindeki bir skandalın Saldana'nın 6 yıl önce serbest kalabileceğini ortaya koydu.

ABD, filmlere konu olacak bir olaya sahne oldu. Cinayete teşebbüs suçundan cezaevinde bulunan Daniel Saldana isimli mahkumun, 45 yıllık cezasının 33'üncü yılında suçsuz olduğu ortaya çıktı.

SAVCI YARDIMCISI SAVSAKLAMIŞ

Los Angeles Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada 1990 yılında gerçekleşen saldırıya ilişkin bulguların yeniden incelendiği belirtildi.  Savcı George Gaskon, 2017 yılında hüküm giymiş başka bir saldırganın tahliyesi sırasında yetkililere Saldana’nın “hiçbir şekilde çatışmada yer almadığını ve olay esnasında orada bulunmadığını” açıkladığını öğrendikten sonra onun beraat etmesi için çalıştığını anlattı.

Duruşmada bulunan bölge savcı vekilinin saldırganın açıklaması sonrası eyleme geçmediğini belirten Gaskon, bunun Saldana’nın 6 yıl fazladan hapis yatmasına neden olduğunu anlattı. Gaskon, bunun üzerine davanın tekrar açılması için talepte bulunduğunu ve böylece Saldana’nın masum olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

"HER GÜN MASUM OLDUĞUNU BİLEREK UYANMAK!.."

Saldana, beraat kararının ardından Savcı Gaskon ile ortak basın toplantısında konuştu. Çok mutlu olduğunu dile getiren Saldana, "Her gün masum olduğunu bilerek uyanmak ve bir hücrede kapalıyken yardım çağrısında bulunmak çok zordu" dedi.

Los Angeles'ta 1990'da otomobilde bulunan 6 gence çete üyesi oldukları sanılarak ateş açılmış, saldırıda iki genç yaralanmıştı. Saldana, olayın ardından tutuklanarak 45 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...