Tgrt Haber

6.1'lik depremin ardından artçı sarsıntılar: Afganistan'da 5 ölü 11 yaralı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
24 Haziran 2022 18:41 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 18:48
Afganistan'da artçı sarsıntılar can aldı.
Afganistan,deprem

Afganistan'da geçtiğimiz çarşamba günü meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları meydana geldi. Sarsıntılar sonrası 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

Afganistan'da artçı sarsıntılar can aldı.

Afganistan'da binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından, ülkenin doğusunda artçı sarsıntılar yaşandı. Afganistan Sağlık Bakanlığı, artçı sarsıntı nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Yetkililer, depremle mücadele için tüm devlet kurumları ile yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalıştığını bildirdi. Hükümet tarafından yapılan açıklamada ise depremden zarar gören her kişiye 50 bin Afgan Afganisi verileceği duyurulurken, halka ayrıca insani yardımların da gönderilmeye devam ettiği belirtildi.

BİNDEN FAZLA ÖLÜ

Geçtiğimiz Çarşamba günü ülkenin Pakistan sınırına yakın Host kentinin 44 kilometre güneybatısında 6.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...