Tgrt Haber

8. katta asılı kalan çocuğu kahramanca kurtardı ödüllendirildi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 May 2022 09:39 - Güncelleme : 12 May 2022 09:58

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da bir binanın 8. katında bulunan pencerede asılı kalan 3 yaşındaki çocuğun hayatını 37 yaşındaki Sabit Shontakbaev, kahramanca kurtardı.

Kazakistan'da arkadaşıyla işe giden 37 yaşındaki Sabit Shontakbaev, bir binanın 8. katındaki pencerede asılı kalan 3 yaşındaki çocuğun hayatını kurtardı. İşe gittiği sırada çevredekilerin çığlıklarını duyan Shontakbaev, kendi hayatını hiç düşünmeden riske attı ve binanın 7. katındaki pencereye çıkarak küçük çocuğu ölümden döndürdü. O anlar çevredekiler tarafından anbean kaydedildi.

Çocuğun annesinin alışveriş için evden ayrıldığı ve yalnız olduğu belirtilirken, çocuğun pencerenin altına yastıklar ve yumuşak oyuncaklar yığdığı ve ardından pencerenin dışına çıktığını ifade edildi.

8. katta asılı kalan çocuğu kahramanca kurtardı ödüllendirildi

''SADECE YARDIM ETMEK İSTEDİM''

Shontakbaev yaptığı açıklamada, “İnsanların toplandığını fark ettik ve hemen başımı kaldırdım ve sekizinci kattan sarkan bir kız gördüm” ifadelerini kullanarak, hemen binanın 7’inci katına çıktığını aktardı. Shontakbaev, "Kapıyı çaldık ve neyse ki hemen kapıyı açtılar" ifadelerini kullanarak, “O anda hiçbir şey düşünmedim, sadece çocuğa yardım etmek istedim” dedi.

8. katta asılı kalan çocuğu kahramanca kurtardı ödüllendirildi

''ÇOCUĞU KURTARDIM VE İŞE GİTTİM''

Çocuğu kurtardıktan sonra işe gittiğini aktaran Shontakbaev, “'Ailesini görmedim bile. Daha sonra, arkadaşımla doğruca işe gittim” ifadelerini kullanarak, “Çocuğu kurtardım ve ayrıldım. Haberlerde ve sosyal ağlarda aniden bana kahraman demeye başladılar. Eylemlerimi kahramanca görmüyorum. Bana göre, böyle durumlarda herkes yardım eli uzatmalı” dedi.

8. katta asılı kalan çocuğu kahramanca kurtardı ödüllendirildi

MADALYAYLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Shontakbaev, Acil Durum Bakan Yardımcısı İbrahim Kulshimbayev tarafından madalya ile ödüllendirilirken, Nur Sultan Belediye Başkanı Altay Kulginov tarafından ise tebrik edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...