Tgrt Haber

ABD basınından kafa karıştıran Ivana Trump haberi: Kaza olarak görünen ölüm

15 Temmuz 2022 11:03 - Güncelleme : 15 Temmuz 2022 12:02
ABD basınından kafa karıştıran Ivana Trump haberi: Kaza olarak görünen ölüm
donald trump,ivana trump

ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın ilk eşi ve 3 çocuğunun annesi Ivana Trump, 73 yaşında hayatını kaybetti. ABD'nin ünlü gazetesi New York Times ise ''kaza olarak görünen ölüm'' diyerek kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Donald Trump dün kendi sosyal medya platformu Truth Social'dan ilk eşi Ivana Trump'ın hayatını kaybettiğini, "Harika ve ilham verici bir hayat, çok güzel ve harika bir kadındı. Gururu ve sevinci üç çocuğu Donald Jr., Ivanka ve Eric'di. Hepimiz onunla gurur duydukça o da onlarla gurur duyuyordu. Huzur içinde yat Ivana!" diyerek duyurdu. Trump ailesi adına yapılan açıklamada ise Ivana Trump'ın ''komünizmden kaçarak ülkeyi benimsediği'' çocuklarını cesaretle yetiştirdiği ifadeleri yer aldı. Trump'ın önde gelen müttefiklerinden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, "O Amerikan rüyasını yaşadı" ifadeleriyle Ivana Trump'ı anlattı.

Ivana Trump'ın ölümü ABD basının da gündemine oturdu. New York Times'a göre polis, 'kaza olarak görünen ölümü' soruşturuyor. Gazetenin bu değerlendirmesi Ivana Trump'ın ölümüyle ilgili soru işaretlerini ortaya çıkardı. Resmi makamlardan ise henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

ABD basınından kafa karıştıran Ivana Trump haberi: Kaza olarak görünen ölüm

TRUMP İLE 15 YIL EVLİ KALDI

Eski Çekoslovakya'da doğan Ivana Trump, 1977'de Donald Trump ile evlendi. Çift, 15 yıl sonra 1992'de boşandı. Üç çocukları oldu. İkili 1980'lerde ve 90'larda, New York'un öne çıkan figürleriydi ve boşanmaları da kamuoyunun büyük ilgisini çekmişti.

ABD basınından kafa karıştıran Ivana Trump haberi: Kaza olarak görünen ölüm

Ivana Trump, bu boşanmanın ardından kendi giyim, mücevher ve güzellik ürünlerini oluşturarak yoluna devam etmişti. 2017'de yayımlanan anılarında çocuklarının eğitimi, aktiviteleri ve bakımıyla ilgili kararları kendisinin verdiğini anlatmıştı.

Donald Trump ile iletişimlerinin de boşanmalarının ardından daha iyi olduğunu, onunla haftada bir kez konuştuklarını söylemişti.

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...