Tgrt Haber

ABD Başkanı Biden’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine çarpıcı yorum!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
12 Temmuz 2023 05:58 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 05:58
ABD Başkanı Biden’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine çarpıcı yorum!
ABD,Biden,Cumhurbaşkanı Erdoğan,NATO

Son dakika haberi: NATO Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bir araya geldi. Söz konusu görüşme 1 saati aşkın sürerken Biden sosyal medya hesabından Erdoğan ile fotoğrafını paylaşarak “Tekrar bir araya gelmek harikaydı” dedi.

Litvanya’nın başkenti Vilnius kentinde düzenlenen NATO Zirvesi dünyanın dört gözle takip ettiği görüşmelere sahne oluyor. İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye’nin şartlarının kabul edilmesi ile “evet” kararı çıkarken Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe kritik ikili görüşmeler gerçekleştirdi.  ABD Başkanı Joe Biden ile de bir araya gelen Erdoğan’ın bu görüşmesi 1 saat 10 dakika sürdü. İki liderin gündeminde ise iş birliği ve F-16 krizi vardı. ABD cephesinden yapılan açıklamada F-16 satışı için Türkiye’ye yeşil ışık yakıldı. Türkiye’ye F-16 verilmesinin hem NATO hem de ABD için yararlı olacağını söyleyen ABD’li isimler ayrıca İsveç’in NATO üyelik kapısının aralanmasını da memnuniyetle karşıladı.  

BIDEN KRİTİK GÖRÜŞMEYİ SOSYAL MEDYASINDAN PAYLAŞTI

ABD Başkanı Joe Biden da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Erdoğan ile kendisinin NATO Zirvesi’ndeki görüşmeden fotoğrafları sosyal medyadan paylaşan Biden NATO Zirvesi'nin Türkiye'nin İsveç'in üyeliğine yönelik kararıyla "daha tarihi" bir anlam kazandığını belirtti.

“TEKRAR BİR ARAYA GELMEK HARİKAYDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir fotoğrafını da paylaşan Biden, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la NATO Zirvesi kapsamında Litvanya'da tekrar bir araya gelmek harikaydı." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini sosyal medya hesabından paylaştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...