Tgrt Haber

ABD Başkanı Joe Biden'dan "2024'te aday olacak mısın?" sorusuna cevap: Niyetim var

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Ekim 2022 09:04 - Güncelleme : 23 Ekim 2022 09:30
ABD Başkanı Joe Biden'dan "2024'te aday olacak mısın?" sorusuna cevap: Niyetim var
joe biden,ABD

2024 yılındaki başkanlık seçimleri için aday olup olmayacağı sorusunu cevaplayan ABD Başkanı Joe Biden, bu konuda resmi bir karar vermediğini ancak yeniden aday olma niyeti olduğunu söyledi. Eski başkan Trump ise 2024 başkanlık seçimlerine adaylığı konusunda imalarda bulunmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, Delaware eyaletini ziyareti esnasında MSNBC televizyonuna röportaj verdi. Joe Biden, 2024'teki başkanlık seçimleri için aday olup olmayacağı sorusunu cevapladı.

“NİYETİM VAR”

Bunucunun 2024 seçimlerine ilişkin planını sorması üzerine Biden, “Henüz resmi kararımı vermedim, ancak niyetim yeniden seçime girme yönünde. Bu kararı vermek için önümüzde zaman var." ifadelerini kullandı.

“AÇIKLARSAM ADAY GİBİ DAVRANMAM GEREKİR”

Biden, eşi Jill Biden'ın da kendisine 2024 adaylığı için destek olduğunu belirterek, "Şimdi aday olacağımı açıklarsam, o dakikadan itibaren aday gibi davranmam gerekir." dedi.

TRUMP ADAY OLACAĞINI İMA ETMİŞTİ

Öte yandan eski ABD Başkanı Donald Trump, aday olup olmayacağının tartışıldığı 2024 başkanlık seçimleri için "Bunu tekrar yapmamız gerekebilir" diyerek, "Amerika'nın geri dönüşü, bu kasımda başlıyor ve bu, Kasım 2024'te geliştireceğimiz durdurulamaz ivme ile devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...