Tgrt Haber

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Kiev'e sürpriz ziyaret: Ukrayna'ya güvence verecek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
14 May 2024 11:34 - Güncelleme : 14 May 2024 11:48
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Kiev'e sürpriz ziyaret: Ukrayna'ya güvence verecek

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kongre'nin Ukrayna için yardım paketini onaylamasının ardından Kiev'e gitti. Blinken'ın Ukraynalı yetkililere ABD'nin desteği konusunda güvence vereceği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kiev'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. ABD Kongresi'nin geçtiğimiz ay Ukrayna için uzun zamandır ertelenen 61 milyar dolarlık askeri yardım paketini kabul etmesinin ardından ilk kez Kiev'e giden Blinken'ın ziyareti hakkında ABD'li yetkililer açıklamalarda bulundu

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan bir ABD'li yetkili, "Çok zor bir dönemde oldukları aşikar olan Ukraynalılara güçlü bir güvence sinyali göndermeyi" umduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Kiev'e sürpriz ziyaret: Ukrayna'ya güvence verecek - 1. Resim

Yetkili, "Bakan'ın buradaki misyonu, ek yardımımızın savunmalarını güçlendirmeye yardımcı olacak ve savaş alanında inisiyatifi giderek daha fazla geri almalarını sağlayacak bir şekilde nasıl yürütüleceğini konuşmaktır" dedi. Ayrıca topçuların, 'ATACMS' olarak bilinen uzun menzilli füzelerin ve Başkan Joe Biden tarafından 24 Nisan'da onaylanan hava savunma önleyicilerinin Ukrayna güçlerine ulaşmaya başladığını söyledi.

ABD'Lİ BAKAN UKRAYNA'YA GÜVENCE VERECEK

Reuters'ın aktardığına göre, ABD Dışişleri Bakanı Blinken, aralarında Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin de bulunduğu Ukraynalı yetkililere ABD'nin desteğinin süreceğine dair güvence verecek ve Ukrayna'nın geleceğine odaklanan bir konuşma yapacak.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...