Tgrt Haber

ABD Donanmasında casusluk skandalı: 2 Çin casusu tutuklandı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Ağustos 2023 15:27 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 15:41
ABD Donanmasında casusluk skandalı: 2 Çin casusu tutuklandı
abd,çin,casus

ABD Donanmasında görevli 2 asker, Çin adına casusluk yapma suçlamasıyla tutuklandı. Askerlerin, hassas ulusal güvenlik bilgilerini Çin ile paylaştıkları ortaya çıktı.

ABD Donanmasında görevli iki asker, Çin adına casusluk yapma suçlamasıyla tutuklandı. ABD Adalet Bakanlığına bağlı Ulusal Güvenlik Biriminden sorumlu Adalet Bakanı Yardımcısı Matt Olsen yaptığı açıklamada, iki askerin hassas ulusal güvenlik bilgilerini Çin ile paylaştıkları gerekçesiyle tutuklandıklarının aktararak, "Hassas askeri bilgiler Çin Halk Cumhuriyeti'nin eline geçti" dedi.

ABD Donanmasında casusluk skandalı: 2 Çin casusu tutuklandı

FBI’ın San Diego Saha Ofisi'nden sorumlu Özel Ajan Stacey Moy ise, "ABD için Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) ve Çin Komünist Partisi'nden daha büyük bir tehdit yok. ÇHC, dünyanın tek süper gücü olma stratejik planında ABD'ye saldırmak için hiçbir şeyden vazgeçmeyecek." ifadelerini kullandı.

ABD HAVA SAHASINDA ÇİN CASUS BALONU

ABD yönetiminden yapılan resmi açıklamalara göre, şubat ayı başlarında ülke hava sahasında tespit edilen balon, ilk olarak 28 Ocak'ta Alaska üzerinden ABD hava sahasına girmişti. Ardından, balon, ilk dört gün boyunca Montana üzerinde uçtu ve özellikle ABD'nin nükleer varlıklarının bir kısmının depolandığı Malmstrom Hava Kuvvetleri Üssü üzerinden geçmişti. ABD, balonu Alaska ve Kanada üzerinde izlediklerini söylemişti.

ABD Donanmasında casusluk skandalı: 2 Çin casusu tutuklandı

Yaklaşık 60 metre boyunda olan araç, 4 Şubat'ta bir ABD savaş uçağı tarafından Güney Carolina kıyılarında vurulmuştu. Çinli yetkililer, bunun sivil bir meteoroloji balonu olduğunu ve ABD'nin onu düşürerek aşırı tepki gösterdiğini söylemişti. Yaşananların ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Çin gezisini iptal etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...