Tgrt Haber

ABD kar fırtınasına teslim oldu: 6 günde onlarca kişi hayatını kaybetti

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
18 Ocak 2024 11:57 - Güncelleme : 18 Ocak 2024 12:09
abd,new york,chicago,fırtına,kar

ABD’de etkili olan kar fırtınası ve kutup soğukları nedeniyle 12 Ocak'tan bu yana 9 eyalette en az 40 kişi yaşamını yitirdi.

ABD’de etkili olan kar fırtınası ve soğuk hava dalgası, hayatı felç etti. Fırtınanın şiddetiyle ağaçlar ve elektrik hatları devrildi, binlerce ev ve iş yerinde elektrik kesintisi meydana geldi. Buzlanma nedeniyle kayganlaşan ve karla kaplanan yollarda trafik kazaları yaşandı.

ABD medyasına göre Arkansas, Illinois, Kansas, Mississippi, New York, Oregon, Pensilvanya, Tennessee ve Wisconsin eyaletinde 12 Ocak’tan bu yana olumsuz hava hava şartları nedeniyle 40 kişi hayatını kaybetti.

EN ÇOK KAYIP TENNESSEE'DE

En çok can kaybı 14 ile Tennessee'de kayıtlara geçti. Yarından itibaren ülkenin batısından doğusuna kadar daha fazla kar yağışı beklendiği ve donma riskinin artacağı konusunda uyarda bulunuldu.

ABD kar fırtınasına teslim oldu: 6 günde onlarca kişi hayatını kaybetti

KAR KALINLIĞI 75 SANTİMETREYİ AŞTI

Meteoroloji servisleri, New York'un Canada sınırındaki Buffalo kenti civarında 75 santimetreden fazla kar yağdığını, araçla seyahatin neredeyse imkansız hale geldiğini, karla karışık rüzgarın hızının ise yer yer saatte 65 kilometreye kadar çıkacağını bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...